Mladi Ljubušak Daniel Bebek nada se ulasku u reprezentaciju BiH

Daniel Bebek mladi je karatist iz Ljubuškog. Razgovarali smo sa Danielom i saznali dosta toga o njemu i njegovoj karijeri .

Za početak možeš li nam nešto reći o sebi i tvojim prvim počecima karatea?

”Zovem se Daniel Bebek imam 17 godina, i idem u treći razred srednje strukovne škole u Ljubuškom. Počeo sam trenirati karate na nogovor mame kad sam imao četiri godine. Upisao sam se u Karate klub Ljubuški, zavolio ovaj sport i ostao sve do sada. Išao sam na brojna natjecanja na Balkanu, i dalje i ostvario dosta dobre uspjehe. Kroz karate i natjecanja upoznao sam dosta prijatelja, stekao mnoga iskustva, te sam posjetio mnoge države u kojima sam se ujedno i borio.”

Koji pojas imaš sada u karateu i misliš li ići do kraja?

”Imam smeđi pojas za koji sam polagao prije godinu dana. Pa evo u karateu sam 13 godina i šteta bi bilo da prestanem sad kad sam skoro došao do vrhunca. Polako sam se počeo pripremati za crni pojas ujedno čekam da postanem punoljetan i ako bude sve po planu trebao bi polagati 2015. godine.”

Koja su natjecanja pred tobom?

”Imam skoro svaki vikend natjecanje, prije dva tjedna sam sudjelovao na Međunarodnom karate turniru u Rami gdje sam nakon četiri meča osvojio brončanu medalju. Sad me očekuje turnir u Banjoj Luci, ujedno to je ispit pred državno karate prvenstvo koje će biti održano u Tuzli.

Kad si već spomenuo državno prvenstvo u Tuzli možeš li nam reći nešto o tome?

”Što se tiče državnog prvenstva u Tuzli tu očekujem dosta dobrih boraca iz BiH. Naravno tu će biti i bivši državni i europski prvaci. Pripreme za državno prvenstvo su u tijeku jer će se turnir u Tuzli održati 15. i 16. studenog 2014. godine. Nastupam u kategoriji Juniori -76 kilograma.”

Mladi Ljubušak nada se da će osvojiti medalju i biti u top tri karataša Bosne i Hercegovine u svojoj kategoriji, a s tim uspjehom bio bi mu otvoren ulaz u reprezentaciju BiH.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.