Mladi iz Hercegovine na UMIDP školi za mlade političke lidere

Prvi modul UMiDP škole za mlade političke lidere “Uči, misli i djeluj“ održan je u Banja Luci od 6. do 10. veljače.

Ovu školu drugu godinu za redom organizira Institut za razvoj mladih “Kult” uz pomoć veleposlanstva Kraljevine Švedske.

U pet dana, koliko je trajao prvi modul, polaznici su s predavačima uspješno svladali obuku iz oblasti političkog sustava u BiH s profesorom Damirom Banovićem, obuku iz kreiranja osobnog političkog imidža s profesoricom Seminom Ajvaz te oblast javnog zagovaranja s profesoricom Denisom Sarajlić. Polaznici obuke imali su priliku i slušati goste predavače – osnivača portala Buka Aleksandra Trifunovića i gradonačelnika Banja Luke Igora Radojičića.

Ovogodišnju generaciju čini 27 polaznika iz 11 političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Polaznici su izabrani putem javnog poziva, na kojeg je pristigao veliki broj prijava iz svih krajeva BiH, a među nekoliko izabranih mladih iz Hercegovine je i Ivana Bebek Zlomislić.

Zaista mi je čast što sam dio ovog projekta, koji omogućuje mladima da osnaže svoje vještine političkog komuniciranja, vještine zagovaranja i lobiranja te politički imidž s krajnjim ciljem osnaživanja mladih u političkom svijetu. Imali smo priliku slušati izvrsne predavače, učiti, raditi projekte te radionice, debate, predstavljanja i sl. Svaki predavač nastojao je izvući ono najbolje od nas te nas usmjeriti kako bi bili još bolji, kazala je 27-godišnja magistrica politologije za portal Jabuka.tv.

Odgovorni mladi političari i političarke donositelji su promjena i kreatori boljeg okruženja za život mladih u Bosni i Hercegovini, jedna je od poruka obuke “Uči, misli i djeluj!”

Hvala KULT-u što pomaže nama mladima posjedovati znanja i vještine koje su neophodne da bi postali odgovorni akteri društvenog života te da doprinosimo razvoju, kako osbnog, tako i društvenog napretka. Ovo je zaista jedno predivno iskustvo. Preporučujem mladima da se što više aktiviraju i sudjeluju na ovim i sličnim projektima kako bi unaprijedili sebe, a samim time i društvo u cjelini, istaknula je Ivana Bebek Zlomislić.

U sljedeća dva mjeseca uslijediti će još dva petodnevna modula u Konjicu i Sarajevu, a polaznici će na kraju UMiDP škole za mlade političke lidere polagati test znanja kako bi dobili svjedodžbu o uspješnom završetku ove političke škole.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.