Mladi europski kipari u Imotskom rade spomenik kultnom Mercedesu

Dugoočekivana realizacija projekta postavljanja kamenog spomenika imotskim gastarbajterima u obliku kultnog Mercedesa 115-ice ulazi u završnu fazu.

Majstorski izrađeni dijelovi popularne Minike nastali su u radionici kipara Mislava Rebića te se uskoro planira njihovo spajanje. Već s početkom idućeg mjeseca gotovo svi dijelovi kamene replike Mercedesa bit će spojeni na samoj lokaciji spomenika, piše Pixsell.

Prije nekoliko dana u sklopu projekta započela je i likovno-kiparska kolonija koju je organizirao mladi i talentirani umjetnik Roko Rebić, okupljajući studente likovnih akademija iz Hrvatske i inozemstva.

Inicijativa za postavljanje spomenika potekla je od velikog ljubitelja i kolekcionara Ivana Topića Note, koji je odlučio ovjekovječiti epohu imotskog čovjeka kroz gastarbajterski rad u Njemačkoj.

Nakon pauze nastavili smo intenzivno raditi s nekoliko europskih kolonija kipara. Nema odustajanja i nema stajanja. Prije ljeta spomenik mora biti postavljen, rekao je Ivan Topić Nota.

Spomenik će biti vjerna kamena replika Mercedesa 115 u prirodnoj veličini, modela iz 70-ih godina prošlog stoljeća, baš onakvog kakav su Imoćani vozili dok su se vraćali kućama s rada u Njemačkoj, piše novinarka Pixsella Paula Bosančić.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.