Mladi bh. programer u Zagrebu predstavlja digitalnu asistenticu Cadence

Visočki programer 21-godišnji Haris Aščalić će 29. rujna 2016. godine predstaviti svoj projekt Cadence digitalnu asistenticu u Zagrebu, u kinu Europa te će se boriti za put u Las Vegas na najveći sajam inovacija na svijetu.

Radi se o Bugovom natjecanju tehnoloških ideja Idea Knockout 2016. Tim koji pobijedi će imati priliku predstaviti svoju ideju na najvećem sajmu inovacija u svijetu, koji se svakog siječnja održava u Las Vegasu. Tijekom četiri dana trajanja (od 5. do 8. sijećmka), na CES-u se okuplja preko 170.000 strogo probranih insidera tehnološke industrije iz čitavog svijeta koji oblikuju budućnost.

Podsjetimo da je Cadence u potpunosti bh. projekt koji Haris razvija skoro dvije godine. Što je sve u mogućnosti uraditi ovaj softver doznajte na službenoj web stranici Project Cadence.

I ove će godine žiri Idea Knockouta ostati neotkriven do samog održavanja natjecanja 29. rujna 2016. godine. Nadzor nad regularnošću rada žirija obavljat će Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu čiji je Trgovinsku ured i službeni zastupnik CES-a za Hrvatsku.

”Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću imati priliku predstaviti svoj najveći projekt Cadence na velikom događaju u regiji, te pokušati osvojiti put za Las Vegas”, govori Aščalić.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: