Mladen Grdović tužio kćer

Mladen Grdović (64) jedan je od najtraženijih hrvatskih pjevača s karijerom dugom 40 godina, pa ipak je odlučio tužiti vlastitu kćer zbog alimentacije.

Uspio je, naime, dokazati da zarađuje premalo te je njegova odnedavno punoljetna kći Sara ostala bez većine novca koji je primala mjesečno. Odluka je to Općinskog suda u Zadru.

Umjesto iznosa od 3750 kuna, koji je bio utvrđen na sudu u Zadru od 14. svibnja 2019. godine, doprinosi iznos od 1000 kuna počevši od 10. listopada 2021. godine i nadalje dok za to budu postojali zakonski uvjeti, uz zateznu kamatu tekuću od dospijeća svakog pojedinog novčanog iznosa 10-og u mjesecu pa do isplate, sve u roku od 15 dana, dio je presude koja je objavljena na e-oglasnoj ploči krajem listopada.

‘Dovoljno joj je 1000 kuna mjesečno’

Tužbu protiv svoje kćeri jedinice, u kojoj traži smanjenje iznosa uzdržavanja, Grdović je podnio jer je Sara u svibnju postala punoljetna. Preko svog odvjetnika pjevač je poručio da joj je dovoljno 1000 kuna mjesečno jer on “nema” više novca.

Tu je tvrdnju potkrijepio izjavom da je 2020. godine otišao u prijevremenu starosnu mirovinu, koja iznosi mizernih 2.895,57 kuna.

Viđena je kako ljetos radi kao konobarica, kazao je Grdović na sudu, što je zapisano i u sudskoj presudi, koja je potvrdila da pjevač doista ne može izdvojiti više novca za uzdržavanje jedine biološke kćeri, koja je rođena u izvanbračnoj aferi prije skoro dvadeset godina.

Grdović se na sudu žalio kako zbog pandemije koronavirusa nije imao nastupe te da je narušenog zdravlja, a zbog brakorazvodne parnice s bivšom suprugom Brankicom ostao je i bez dobrog dijela svoje imovine.

Iako je do listopada ove godine odradio više od 20 nastupa – od Sovića, preko Toronta, do Nedelišća – Zadarski sud je prihvatio Mladenove dokaze kako više nema novca za kćerino uzdržavanje,

U mirovini i pogoršanog zdravstvenog stanja

Pjevač je sudu predočio i liječničku dokumentaciju prema kojoj ima ozbiljnih problema sa zdravljem, ali prešutio je informaciju kojom se sam javno hvalio da od glazbenih tantijema uprihodi stotinjak tisuća kuna godišnje od ZAMP-a.

U liječničkom nalazu Opće bolnice u Zadru, Odjela za kardiologiju, stoji da je Grdović 29. rujna 2020. bio na obradi te se iznova 2. ožujka 2022. žalio na nelagodu u prsima, kao i na intoleranciju napora zadnjih mjesec dana, te mu je postavljena dijagnoza I. 71 ( A. aort. ascedens H. arterialis), stoji u presudi zadarskog suda koji je nalaze uvažio.

Tako je, stoji u zaključku zadarske presude, tužitelj dostavljenom materijalnom dokumentacijom dokazao činjenicu promijenjenih okolnosti u odnosu na razdoblje od kada je donesena presuda kojom mu je bilo određeno da na ime uzdržavanja svoje kćeri plaća 3.750,00 kuna mjesečno, s obzirom na to da je sada u mirovini i pogoršanog zdravstvenog stanja.

Ove navode tužena nije ničim osporila, kao ni iznos koji je tužitelj naznačio da je voljan plaćati ubuduće od podnošenja tužbe pa dok za to budu postojali zakonski razlozi. To je u skladu s citiranom zakonskom odredbom usvojeno kao osnovan postavljeni tužbeni zahtjev pjevača.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.