Mlade teniske nade iz Širokog Brijega treniraju sa slovenskim trenerom Gregorom Fickom

Mladi polaznici Teniske akademije Set iz Širokog Brijega vrijedno rade u dvorani na Brigu u sportskom centru Đulić, a ovih dana priključio im se slovenski teniski stručnjak Gregor Ficko.

Ovaj Slovenac voli raditi s mladim tenisačima i tenisačicama, a njegov dolazak u Široki Brijeg značajan jer je u proteklih nekoliko dana djeci od 11 godina pokazivao osnovne tehničke i taktičke vještine, a djeca su imala i određene atletske treninge.

Ficko je međunarodni mentor za razvoj igrača, a ovi treninzi s mladim tenisačima iz Širokog Brijega su nastali kao plod prijateljske suradnje između njega i Teniske akademije Set iz Širokog Brijega i njega.

Sport i tenis su na vrlo niskim granama u Bosni i Hercegovini, ulaganja su mala, uvjeti dosta loši, ipak zahvaljući nekoliko entuzijasta u Hercegovini, mogućnost za bavljenje tenisom postoji.

A kroz kvalitetan rad Ficko vjeruje kako se u Širokom Brijegu može napraviti kvalitetna baza.

Glavni cilj je da se napravi snažna vizija razvoja igrača u Bosni i Hercegovini, i da dolazi što više natjecatelja. I onda nakon 10 godina pružimo mogućnost djeci i njihovim roditeljima i da se ovdje u Širokom Brijegu pokaže da postoji vrlo kvalitetna mogućnost za razvoj i svijetlu budućnost, istaknuo je Ficko za portal Jabuka.tv.

Slovenski stručnjak Gregor Ficko nekoliko je dana trenirao mlade tenisačice i tenisače iz Teniske akademije Set u Širokom Brijegu

Po završetku treninga, roditelji svih polaznika akademije će kroz evaluaciju rada moći doznati što su njihova djeca radila proteklih dana s ovim teniskim stručnjakom.

Najavljeno je i kako će uz suradnju Teniske akademije Set s ovim istim trenerom pred kraj mjeseca svibnja organizirat će se veliki teniski kamp koji će trajati četiri dana i okupit će veći broj mladih tenisača iz Hercegovine.

Mlade tenisači su vrijedno radili, ali se i dobro zabavljale

A tko zna možda nekog od ovih zaigranih mladih tenisača i tenisačica u budućnosti budemo gledali kao velike teniske zvijezde.

Uz mogućnost razvijanja talenta, djeca u Teniskoj akademiji Set imaju i priliku za stjecanje prijateljstava

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.