Mlada Kuprešanka proslavila se u njemačkom izdanju “The Voice”

Katarina Mihaljević (21), Hrvatica iz Darmstadta, a podrijetlom s Kupresa, nastupila je u poznatom njemačkom glazbenom showu “The Voice of Germany” i svojim nastupom oduševila ne samo publiku nego i žiri.

Katarina živi s roditeljima i sestrom koja ima Rettov sindrom (rijetki neurorazvojni poremećaj koji se javlja gotovo isključivo u djevojčica). Nastup u showu “The Voice of Germany” je posvetila upravo bolesnoj sestri.

Katarinin glas, kako je rekao jedan član žirija, dar je s neba. Kako je izgledalo pjevati pred njemačkim slavnim pjevačima Nicom Santosom, Markom Forsterom, Sarah Connor i Johannesom Oerdingom otkrila je Katarina Mihaljević u razgovoru za Fenix-magazin.de.

Razgovarala: Marija Lovrić Holenda

Za početak, Katarina, kako se osjećate nakon ovog velikog uspjeha?

Pa, teško mi je riječima opisati kako se osjećam. Prepuna sam dojmova i još mi treba vremena da se dojmovi slegnu. Ali, naravno, da su to izuzetno lijepi osjećaji.

Kako komentirate svoj nastup, kako ste se osjećali i doživjeli ga?

Bila sam skroz uzbuđena, nervozna, premda mi se to na pozornici baš i nije vidjelo. Drhtala sam. Ali uspjela sam iskontrolirati tremu, a čim počnem pjevati trema nestaje. Bilo je predivno. Stajati na takvoj pozornici i pjevati bilo je neopisivo. Pogotovo kad tu sjedi i sluša te jedna od najdražih pjevačica.

Dakle, to je razlog zbog kojeg ste odabrali tim Sarah Connor?

Da, ona mi je najdraža njemačka pjevačica. Cijeli život je slušam, pratim i najveća želja mi je bila da se baš ona okrene. I onda kad sam vidjela da se okrenula odmah nakon par sekundi pomislila sam, ok, sad mi je dosta, više mi ni ne treba.

Prilično ste zagonetni bili koga ćete odabrati i onda se odlučili na poseban način priopćiti svoju odluku zapjevavši pjesmu osobe u čiji tim ste željeli ići. Je li to došlo spontano?

Prije nastupa nam je rečeno da možemo svoju odluku priopćiti kako želimo. Ja sam malo razmišljala kako bi bilo dobro i ova mi se zamisao učinila zanimljivom i zgodnom.

Jeste li potpisali ugovor o tajnosti?

Da. Sljedeći krug je već snimljen, ali ja ne smijem reći jesam li ga prošla ili ne. To znaju samo moji roditelji jer su oni bili sa mnom.

Njihova podrška Vam sigurno puno znači?

Naravno, njihova podrška mi puno znači, kao i podrška mojih triju najboljih prijateljica koje su sa mnom bile u prvom krugu.

Je li zamisao da se prijavite u ovaj show bila vaša ili vas je netko na to potakao?

Na ideju sam došla skroz spontano. Dakle, nisam uopće razmišljala, gledala sam televiziju i vidjela da su raspisane prijave. Prijavila sam se intuitivno i to je bilo to.

Foto: Fenix (M.L.H.)

Jeste li prije sudjelovali u nekim sličnim emisijama?

Jesam. Sudjelovala sam u “Deutschland sucht den Superstar” gdje sam prošla jedan krug, te sam još sudjelovala u “The Voice” za djecu prije sedam godina. Tu se, nažalost, nitko nije okrenuo prema meni i dao mi prolazak.

Što očekujete od ovog showa?

Svatko tko sudjeluje u ovakvom showu, nada se da će stići što dalje pa tako i ja. Ali meni osobno je najvažnije da ljudima mogu pokazati svoje emocije kroz sve te pjesme.

Sigurno ćete puno i naučiti. Kako izgleda rad s mentoricom?

Sigurno ću puno toga naučiti, tim više jer mislim da sam dobila najbolji tim. Bila sam u Berlinu dva tjedna i tamo smo imali tzv. coaching odnosno vježbanje. Sarah nam pomogne odabrati pjesme, sluša nas kako pjevamo, daje savjete, korigira greškice.

Prepoznaju li vas ljudi na ulici? Ipak vaš je video na YouTubu imao preko milijun pregleda?

Nije mi se još dogodilo. Mislim da me je jednom jedna djevojka prepoznala. Stajala sam na cesti, a ona je pokazala na mene, ali tko zna je li to zbog toga ili nečeg drugog. Ali ono baš konkretno da me netko prepoznao još mi se nije dogodilo.

Od kada gajite ljubav prema pjesmi?

Oduvijek. To je moj život. Kao dijete sam po kući uvijek pjevala, ali ozbiljno sam počela tek u crkvi, s devet godina. Moj prvi nastup pred ljudima bio je za moju Prvu svetu pričest.

Nastupali ste u zboru Hrvatske katoličke zajednice u Darmstadtu. To vam je bila odskočna daska. Rano ste počeli i sami voditi grupu mladih. Članica ste FRAME. Spominjete crkvu, praktična ste vjernica. Što vam vjera predstavlja u životu?

Vjera mi uistinu predstavlja puno u životu. Cijeli život idem svaku nedjelju na misu i ne mogu zamisliti tjedan, a da nisam bila u crkvi. Vjera je nešto sto me drži…evo npr. prije nastupa i izlaska na pozornicu ja sam se pomolila. To mi je dalo snagu i molitva mi pomaže u raznim životnim situacijama. Znaš da imaš čvrst oslonac pa što god život da donese.

Rodom ste s Kupresa. Posjećujete li ikad kraj odakle ste potekli?

Svaki godišnji odmor odlazim u domovinu. Sada za vrijeme Corone, malo je bilo otežano, ali inače idem redovito i ljeti i zimi. Zimi je posebno dobro, jer se na Kupresu može skijati. Jako sam vezana za taj kraj.

Show ste posvetili svojoj teško bolesnoj sestri Ivani o kojoj brinite. Možete li nešto više reći o tome?

Brigu o sestri uglavnom vode mama i tata, a ja im pomažem kad god stignem i gdje god mogu pomoći. Ona na primjer jako voli kad si s njom i kad joj pjevaš. Zato sam je jednostavno povezala s glazbom.

Što trenutno radite i čime se bavite?

Trenutno sam na drugoj godini studija dječje pedagogije u Darmstadtu. Radim u jednom dječjem vrtiću tri puta tjedno. Jako volim raditi s djecom i s tim se želim baviti u budućnosti.

Želite još nešto poručiti za kraj?

Što još reći? Eto, sredinom studenoga gledajte njemački TV program ProSieben, tada opet nastupam u “Voiceu” i natječem se s jednim od kandidata. Ako prođem, slijede nastupi uživo, zaključila je ova mlada djevojka u razgovoru za Fenix-magazin.

(www.jabuka.tv/Foto: Fenix (M.L.H.)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.