Mjesto u Italiji koje svima koji dosele nudi 2.000 eura mjesečno

Gradonačelnik talijanskoga sela Bormida je, u želji da spriječi da ovo planinsko mjesto bude napušteno, ponudio 2.000 eura svakome tko se tamo doseli.

Selo Bormida nalazi se u planinskoj regiji Liguria na sjeverozapadu Italije i trenutno ima 394 stanovnika. Broj stanovnika drastično je smanjen posljednjih godina jer mladi, u potrazi za poslom, odlaze u obližnje gradove.

Gradonačelnik Daniele Galliano pokrenuo je inicijativu na Facebooku. Pojedinosti o ovoj ponudi treba odobriti lokalno vijeće, a ako inicijativa prođe, već od sljedeće godine će svaki novi stanovnik Bormide dobiti 2.000 eura, a mjesečni najam nekretnina plaćat će samo 50 eura.

“Svi su dobrodošli doći i živjeti ovdje. Mi smo mala zajednica na planinskom području, ali nedaleko od mora. To je zdrav stil života, zrak je veoma čist”, rekao je lokalni vijećnik koji je želio ostati anoniman.

Galliano je zadovoljan zbog interesa potencijalnih novih stanovnika. Neki su rekli da će odustati od novčanoga poklona u zamjenu za posao u gradu, prenosi Klix.ba.

Postavlja se i pitanje kakav je život u Bormidi.

“Ovdje nema puno posla. Ali život je tako jednostavan i prirodan jer imamo šume, koze, crkvu i obilje dobre hrane. Život bi svakako bio bez stresa“, rekao je voditelj jednoga od četiriju restorana u gradu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.