Misa na Mosoru povodom 75. godišnjice smrti “Škripara”

Svetom misom zadušnicom i polaganjem vijenaca na Mosoru će se u nedjelju, 19. rujna s početkom u 11:30 obilježiti 75. godišnjica smrti Škripara koji su mučki ubijeni 18. rujna 1946. godine za što nitko ni do dana današnjeg nije procesuiran niti osuđen.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti neka dođu u nedjelju na Mosor kako bi dostojno odali počast našim stradalim bojovnicima.

Kao i dosadašnjih godina nakon svete mise održat će se prigodno druženje, priopćeno je iz udruge “Misište Mosor” iz Gostuše.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • Za zavodnik,oče li ti doći mama mamlaze tko je dotični ili šugavi ti pojma neman ,ovdje se obilježava obljetnica smrti mladih Hrvata koji se nisu mirili sa jugoslavijom ,nikada nisam bio tu dalje sam ali triba obilježiti i da se nezaboravi a naši navijači Škripari su tu i trebaju tu biti uzeli su sveto ime za navijačku skupinu

 • Da, da, mladi hrvati koji se nisu mirili sa Jugoslavijom i zato ubijali prve susjede koji se nisu slagali sa njima.

  • Za 13:49,nisu se Škripari mirili sa yugom ,ali su im ti susjedi cvikajući ih došli glave toliko o tim susjedim suradnicim Ozne ,tvoji su bili ti susjedi jeli tako

 • Prema dostupnim podacima kao i podacima koji se mogu pronaći u literaturi, akcijom likvidacije pripadnika ove postrojbe zapovijedao je Ante Josipović, otac bivšeg predsjednik RH Ive Josipovića. Koga zanima nešto više o ovom slučaju može pročitati u knjigama “Politika i domovina” J. Manolić Gold marketing-Tehnička knjiga Zagreb 2015.
  “Dosije Spasić- Lasica koja govori” B. Spasić Knjiga Komerc Beograd 2000.
  “Zašto bi ćutao” B. Jović Novosti Beograd 2016.

  • za14:22:
   Ante Josipović, tata Lignje Ive Josipovića bio je veliko Titino krvoločno krme. Taj je radio sve moguće zločine, uz ostalo ubijao fratre. Ali, Škripare je pobio Teufik Selimpović Buđoni,zajedno s drugim udbaškim razbojnicima. Buđoni je bio brat književnika Meše Selimovića. Jebo im pas mater obojici.

 • mene zanima oće li opet biti narodnjaka…
  Kad bi to čuli pokojni sve bi vas pobili, i to s pravom!

  USTAŠA SE ŽIV NE PREDAJE

 • Za komentar o 14:22 sram te i stid bilo ti vjeruješ lažima srpskim,udbaskim i jugokomunistickim ,srami se stoko sugava

 • To piše u ovim knjigama. Ako se nekome ne sviđa to što piše, neka napiše neke druge knjige u kojima će pisati nešto drugo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.