Minstrica Đapo traži od Vijeća ministara hitno otvaranje granica za državljane EU

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo pozvala je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da odustane od politike reciprociteta i da hitno bude razmotrena mogućnosti otvaranja granica Bosne i Hercegovine za državljane Europske unije i drugih zemalja, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Bosna i Hercegovina nije u situaciji da uvodi reciprocitet Europskoj uniji. Mi se moramo boriti za spas našeg turizma, a to ne možemo učiniti bez dolaska stranih turista. Stoga, pozivam Vijeće ministara da otvori granice za strane državljane. Svi turisti, građani Europske unije i bh. dijaspora koja ima putovnice drugih europskih zemalja trebaju imati mogućnost dolaska u BiH – rekla je ministrica Đapo.

Istaknula je da apel Vijeću ministara BiH upućuje uime svih turističkih radnika u Federaciji BiH, koji svakodnevno traže reakciju vlasti, bez obzira na odluku Europske unije.

ao jedno od rješenja hotelijeri, uposlenici turističkih agencija i turistički vodiči spas turističke sezone videprvenstveno u dolasku stranih turista. A da bi se to dogodilo, Vijeće ministara mora otvoriti granice za dolazak turista u BiH, naglasila je Đapo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.