Ministrica Vlaisavljević: Napadima na mene želi se razbiti nova Vlada FBiH

Radikali s bošnjačke političke i medijske scene podigli su novu hajku na Sanju Vlaisavljević, ministricu kulture i sporta u Vladi FBiH te uglednu sveučilišnu profesoricu, što je rezultiralo velikim brojem prijetnji koje je dobila.

Naime, nakon njezinog gostovanja u programu televizije N1, u emisiji Dan uživo za koju je najavljena tema bila planovi i vizija rada u ovom mandatu Federalnog ministarstva kulture i sporta, emisija je u tipičnom maniru navedene televizije, krenula u sasvim drugom smjeru, piše Dnevnik.ba

Vrijeme je da konačno naučimo kako medijsko huškanje čini najveće zlo našoj domovini, a tu odgovornost ne snose gosti kojima se podmeće nego mediji i urednici koji plasiraju takvu vrst komunikacije i obraćanja javnosti, istaknula je Sanja Vlaisavljević.

Riječi ministrice Vlaisavljević su izvučene iz konteksta i dano im je novo značenje, koje potpuno radikalizira i mijenja poantu njenog izlaganja. Vlaisavljević je svoj govor temeljila na znanstvenim tekstovima o penologiji, priručnicima za kazneno pravo, studijama s Oxford University Press i drugih relevantnih svjetskih znanstvenih institucija koje se bave tretiranjem ratnih zločinaca nakon odslužene kazne.

Pripisuje joj se kako tobože podržava ratne zločince što ona ni u jednom trenutku nije izgovorila tijekom emisije, što se lako može i provjeriti uvidom u „sporne“ rečenice.

Ovo podmetanje, uobičajeno za sarajevsku medijsku scenu, za posljedicu je imalo buđenje najnižih strasti kod značajnog broja građana, gotovo svih sarajevskih portala i ostalih sarajevskih medija. Tako je nakon niza tipično garniranih tekstova ministrica Vlaisavljević počela dobivati prijetnje upućene kako njoj tako i njezinoj obitelji.

Degutantno je ovo što mi sarajevska medijsko-politička scena po tko zna koji put radi. Riječi su izvučene iz konteksta, premda ne treba zanemariti činjenicu da su za eskalaciju počeli utirati put samim kandidiranjem mene za ministricu. U tipičnoj sicilijanskoj zasjedi, umjesto najavljene teme o planovima za rad ministarstva, podmetnuli su pitanja i teme uz degutantne konstatacije same voditeljice da me se ponovno može proglasiti fašistkinjom. Sva zbivanja u Sarajevu, silna priopćenja, pozivi na ostavku i sve ostalo nisu ništa drugo nego pokušaj da se preko mene razbije tek uspostavljena Vlada FBiH koja je krenula s radom u pozitivnom smjeru, izjavila je ministrica Vlaisavljević za Dnevnik.ba, dodavši kako je već naviknuta na ovakve događaje.

Ovo nije prvi put da mi se nešto slično događa. No, poručujem da me prijetnje neće zastrašiti i da me vulgaran, huškački i govor mržnje koji mi je upućen neće pokolebati u namjeri da što bolje obnašam svoj posao i dužnost na koju sam izabrana. Isto tako, uvijek ću na isti i principijelan način odgovarati na postavljena mi pitanja. Oni koji su ikada pročitali ponešto iz međunarodnih akata, znanstvenih tekstova koji se odnose na ‘sporne’ riječi koje sam izgovorila znat će o čemu sam govorila jer su moje rečenice utemeljene isključivo na znanstvenim tekstovima, posebice onih koji se odnose na penologiju i kazneno pravo a ne na iznošenje osobnog stajališta o bilo kojoj temi. Vrijeme je da konačno naučimo kako medijsko huškanje čini najveće zlo našoj domovini a tu odgovornost ne snose gosti kojima se podmeće nego mediji i urednici koji plasiraju takvu vrst komunikacije i obraćanja javnosti, istaknula je ministrica Vlaisavljević.

Inače, Sanja Vlaisavljević je već godinama na meti velikog dijela sarajevske javnosti jer upozorava na činjenicu da je glavni grad BiH nasilno pretvoren u jednonacionalnu, konzervativnu i teokratsku sredinu u kojoj se drugi i drugačiji ne treba ničim isticati a posebno ne smije kritizirati glavne društvene mitove.

Zbog svojih beskompromisnih stavova, godinama je izložena medijskom maltretiranju, a u fokus medijskih hajkača došla je ponovno nakon što je izabrana za ministricu kulture i sporta u novoj Vladi FBiH.

U hajci prednjače kadrovi DF-a i SDA te mediji bliski ovim strankama.

Očekuje se kako će FUP promptno ministrici Vlaisavljević osigurati 24-satno osiguranje i time dokazati da im je zaštita sigurnosti građana na prvom mjestu i da se u ovaj segment politika neće miješati.

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook/Sanja Vlaisavljević)

7 komentara

 • Zasto uopce gostujete na šerijatskim medijima koji razvlače hrvate i srbe kad dodu tko čopor vukova ovcu. Oni zive na politici mrznje, zabadanja, tema rata itd. Zasto ti mediji ne načinu te i takve teme kad su u pitanju zlocini i zlocinci Armije BiH. Ovo im je doslo tko kec na deset… Lesinari iz DF, SDA i onaj glumac Hadzifejzovic koji je zgazio i usmrtio pijan osobu na hrvatskim cestama i nije ni dana odgovarao. Najveci ekstrem Bosnjaka, truje narod mrznjom i svojom bolesnom demagogijom. Lovu zarađuje u RH, loče tko pjandura najveca a ovamo loziona,, serijat,,…Zasto uopce dozvole ovi hrvatski prestavnici da se dotakne ta tema zlocina i slicno. Sud je rekao svoje i tocka. Netko se moze slagati netko ne ali je to gotova stvar. O pravosnazno presudama nema rasprave. To je teren gdje SDA i DF masinerija dominira uz svoje režimske novinare i TV kuce..

 • Onaj filmaŝ Hadžifezibegobić koji je zaradio od Hrvatske novca i novca i u Novskoj sa Autom ubio čovjeka.
  Stalno Hrvate naziva faŝistima i tako prekriva da je pravi Isilovac.
  Koji bi da BiH bude Islamska država.

 • Onaj filmaŝ Hadžifezibegobić koji je zaradio od Hrvatske novca i novca i u Novskoj sa Autom ubio čovjeka.
  Stalno Hrvate naziva faŝistima i tako prekriva da je pravi Isilovac.
  Koji bi da BiH bude Islamska država.

 • Ratne zločince nakon odkezane kazne treba rehabilitirati… Zadatak ministrice Vkaisavljevic u sljedećem mandatu. Fašizam u sred Europe koji podržava Christian Schmidt! Sramota

 • Oni koji ne žele rehabilitaciju bilo koga su veći zločinci od tih. Dobro im reče, oni bi nakon odslužene kazne još ljude slali na Goli otok. Nevjerojatno. Koga je Dario Kordić ubio? Kome je naredio da ubija. On je velika žrtva. Nudili su mu slobodu da optuži pokojneg Tuđmana i Šuška. On nije htio lažno svjedočiti za razliku od Blaškića koji je dobio slobodu i izdajnika Mesića za orijatelja. Sanja, veliko hvala za potezanje ove teme za bilo koga tko nije bio zločinac ali je osuđen kao zločinac. Pa i oni koji su zločinci ako su odslužili kaznu imaju pravo živjeti. Ovoga, nazovi glumca, hađihađi trebalo je davno optužiti za nevjerojatno izazivanje mržnje prema Hrvatima i Srbima.

 • Sanja je pametna, šerijatsko Sarajevo bi rehabitiralo samo onog muslimana što je pobjegao u Tursku. Hrvati su zahvalni Bogu što se promijenila geopolitička situacija inače bi nestali. Osudili su Hrvate iz Hercegovine i Kordića a činjenice su tu da je od 800 tisuća Hrvata ostalo 40š tisuća. Uglavnom su izbjegli oni koji su doživjeli pokolj a to su Hrvati. Samo brojke mogu pokazati što se ovdje događalo. Našima su odsjecali uši, nos, kopali oči i na kraju im rezali glave, znači ritualno tursko ubijanje koje smo dosta puta u 13 stoljeća doživjeli i Hrvatska je ostala kao banana jer su terorom nad Hrvatima to učinili. Pogledajte izgled granice i sve će vam biti jasno tko je ovdje bio zločinac.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.