Ministrica otkrila koliko je djelatnika i učenika u ŽZH odsutno zbog korone i izolacije

Veliki broj djelatnika i učenika u osnovnim i srednjim školama u ŽZH odsutno je zbog koronavirusa, izolacije kao i drugih virusa koji su česti u ovo doba godine.

Isto kao i u ministarstvu gdje mi fali pet djelatnika trenutno, što izolacija, a što korona. Tako je isto u školama. Djelatnika po školama, misleći na tehničko osoblje i nastavnike, otprilike ih osam posto nije na svom radnom mjestu, a učenika otprilike pet posto. Opet naglašavam, ne toliko puno korone koliko je crijevnih viroza i jako puno kozica, izjavila je za RTV Herceg-Bosne ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić.

Ističe da je ove godine situacija puno bolja.

Uglavnom su blaže kliničke slike za razliku od prošle godine kada je bila stvarno ružna situacija gdje smo imali čak četiri smrtna ishoda među djelatnicima škola, rekla je ministrica., piše portal Jabuka.tv.

Je li situacija toliko alarmantna da se razmišlja o prelasku na online nastavu?

Online nastava će biti zadnja opcija, istaknula je ministrica Mikulić.

U ŽZH ima 25 osnovnih i srednjih škola, a svaka od njih ima svoj krizni stožer koji može odlučiti hoće li se nastava izvoditi online ili u školskim klupama. Ali kako kaže ministrica, do sada nijedan ravnatelj ne smatra situaciju toliko teškom da bi se prešlo na online nastavu.

(www.jabuka.tv)24 komentara

 • Stanje je isto kao kad nema korone,a kad je sezona gripe i prehlade..
  I da,zovemo studente,ali samo za deficitarna zanimanja,ali nastava je pokrivena…
  Sve je bolje od online…

 • koliko govorite o smrti,kao da su mrtva tijela posvuda,nema cak tko ni svjetlo ugasiti,ljudi su umirali i umirat ce.Sigurno ce Bog svasta dopustiti loseg,jer se ne vrse njegove zapovjedi,i to lose je odgovor nama svima,tko zivi Cestito on zivi,ne boji se ni Smrti ,jer zna da je smrcu prelazi u zivot vjecni.nece trebati ni skola,ni ucitelj,ni znanje,sve ce uminuti,samo ce mo odgovarati koliko smo Ljubavi imali!!!

   • baš tako..a u razredu moje mala fali učiteljica i više od pola đaka..ej više od pola, koliko vidim tako je i u drugim razredima…dakle lažeš Melitaaaa k***ooooo

   • Misliš da vrijeđaš kad nekomu kažeš da je ” katoliban”, a ne znaš jadniče da time samo pokazuješ svoje neobrazovanje, bezdušnost i površnost. Bolje ti je šutjeti.

 • Hajde smirite zivce… da je kojim slucajem nastava prekinuta ili stavljena online bilo bi ovdje komentara… Neka se odrzava kako odrzava… Uvijek je u ovom periodu falilo ucenika i falit ce.

 • Nisam za ukidanje nastave ali djeca dolaze svaki iz škole i 90 % je zamjena , tako je i kad nema korone . Smiješno obrazovanje i bez korone jer zamjene iz svih predmeta ,nema tjedna da je ista nastavnica ! Nema ukidanja nastave, ide se dalje :)!

 • Šta ova lupa očito je da se mnogo toga prešućuje u našoj područnoj školi desilo se da je na nastavu došlo jedno djete , učiteljice svako malo iz nekog predmeta nema , svako malo zamjena. Djeca više ne znaju ni kako im se zove učiteljica. Na nastavu dolaze bolesna djeca a rezultat toga vidimo tjedan dana poslje. Online nastava nije rješenje jer učitelji kao prvo ne znaju objasniti ni toj jadnoj djeci u školi a kamo li da rade online. Nestručan kadar , pošalju po 20 slika bez da se zna koji je predmet , šta treba ,slike kao da su slikane NOKIOM 3310 a ne pametnim telefonom, onda roditelji vi to rješite. Ovo nije škola niti su prosvjetni radnici kao što su bili. Užas od školstva u ovoj županiji. Jadna djeca

 • Bože moj komentara. Ne valja ministrica, ne valja učiteljica, ne valja fotografija, ne valja ravnatelj, studenti, zamjene, ne valja online nastava, ne valja nastava u učionici. Najbolje bi bilo da djecu obrazujete sami kad bas ništa u školstvu ne valja.

 • Nažalost trulo je ako to ne vidimo sve koji imamo djecu onda neznam .Djeca dođu kući kažu neznam ko nam je predavo xy predmet. Žalosno ne treba biti negativan ali mora se znati da je tako .

 • 11:23
  Žena gore napisala da neke stvari ne valjaju i to je istina.Vi koji nemate djecu u školi nemojte komentirati jer pojma nemate o tome.Obrazovanje je danas jako loše.Prosvjetni djelatnici nisu aktivisti nego radnici koji za svoj posao dobivaju plaću.Propusta je previše i djeca će nam ostati neobrazovana.

 • Nije samo u ovom periodu pandemije da određeni nisu na nastavi traje to godinama da uvijek isti fale godinama. Predaje ko stigne manja djeca tako ništa ne nauče niti znaju ko je bio umjesto uč. A stanite tome na kraj draga ministrice. Mi roditelji to nemamo kome reći oni su zaštićeni ko lički medvjedi.

 • Istina oslobađa,draga ministrice.Narod vam ništa ne vjeruje,stopirana te 10 dana sve nemožemo gledati stare roditelje koji po drugi put oboljevaju,a djeca prenose.Nismo svi razumni da shvatimo da ovom pošasti se ubijamo između sebe,mislim da je to u najmanju ruku zločin.Urazumi se narode….

 • Kaka misliš ne vjeruje ministrici?
  Jesi li sigur da vjeruje tebi a dobro razmisliti nekad ti se more bit i vjerovalo a prošao ti vakat izišao ti rok valjanosti 🤭

 • Ništa ne čudi u državi u kojoj čovik polaže zadnji ispit na filozofskom fakultetu online iz kafića. Onda za 3 dana kaže da je imao diplomski i položio? Kakav je to diplomski? Kakvo je to polaganje ispita, kakvo je to znanje? Kakav fakultet u komu se diplomski sprema i polaže za 3 dana? I sad će taj ” uspješni” student predavati djeci. Vjerojatno kupio gotovi diplomski, položio preko nekih veza i što će on naučiti djecu? Sramota? Nije ni do ministrice, puno se tu treba i mora hitno mijenjati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.