Ministarstvo prosvjete odgovorilo na priopćenje sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ-a

Sindikati osnovnih i srenjih škola HNŽ-a jučer su javnosti uputili priopćenje, a danas im je odgovorilo Ministarstvo prosvjete.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Povodom priopćenja Sindikata srednjih škola HNŽ-a, Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture BiH za HNK, Sindikata učitelja HNŽ-a i Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja HNK od 20. siječnja 2020. godine, koje se odnosi na zapošljavanje prosvjetnih radnika na određeno vrijeme, dužni smo informirati javnost da se u prethodne tri godine počelo rješavanje problematike zapošljavanja, od kada je u stalni radni odnos primljeno preko 320 prosvjetnih radnika.

Također, Ministarstvo je u proteklom periodu uspješno izradilo organizacijske sheme u korist uposlenika, a dostavljena mreža škola od osnivača je ispoštovana, što ukazuje na činjenicu da nijedna škola na području Županije nije zatvorena. Paralelno s navedenim tekao je proces zbrinjavanja radnika za čijim radom je prestala potreba u osnovnim školama na području HNŽ.

Važno je istaknuti da se sukladno dogovoru i potpisanim kolektivnim ugovorima poštuje dinamika povećanja plaća od 15% u periodu od tri godine.

HNŽ: Najveći problem prosvjetnih djelatnika zapošljavanje na određeno

Svjesni važnosti podizanja kvaliteta nastavnog procesa i zadovoljstva uposlenika, u cilju kvalitetnog obrazovanja mladih naraštaja, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ zajedno s Vladom HNŽ uspješno je realiziralo značajne projekte obnove škola i  niz projekata vezanih za jačanje kapaciteta nastavnika i programa prevencije, za što će se i u narednom periodu zalagati.

Osim obnove, Ministarstvo je u suradnji s Vladom HNŽ i partnerima u proteklom periodu osiguralo značajan iznos koji je uložen u opremanje škola suvremenim nastavnim sredstvima. Jedan od najvažnijih projekata svakako je program asistencije u nastavnom procesu, gdje su na osnovu zahtjeva škola osigurana sredstva za 54 osnovca i 6 srednjoškolaca od početka školske godine, kao i 4 dodatna od drugog polugodišta.

Navedeni i mnogi drugi uspješni projekti dokaz su da Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ odlučno ulaže u osiguranje što kvalitetnijeg sustava obrazovanja, kako sudionicima, tako i nastavnim djelatnicima koji predstavljaju temelj zdravog i uspješnog društva, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

 


2 komentara

  • Nemojte brate tako!Niste posteni!Danasnje napirlitane uciteljice su toliko opterecene da im je puno 5djaka!To uopce nije uredu,po meni djak i 1 uciteljica!Ne mogu brate zene otici na nokte,obrve,frizure i fitnes od tolikog nastavnog plana i programa!?Uz duzno stovanje POJEDINIH,evo 15%,a ovo sve ostalo napirlitana susa preko veze dobila diplomu i sad se sepuri.I to koliko imaju na osnovu rada drugih,da se odmah ogradim od opcine,vlade,EP itd,imaju i previse!Zato stvoriti razred od 28 djaka,a visak doma pa nek ide u privatnika za VISU LOVU,A MANJE RADNO VRIJEME😖😖😖😖😖

    1
    4

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.