Ministarstvo obrane BiH tradicionalnim koncertom najavilo Božić

Vojni orkestar Oružanih snaga BiH, u utorak, 13. prosinca 2022. godine, u Domu OS BiH u Sarajevu, održao je tradicionalni božićni koncert Ministarstva obrane BiH, u nazočnosti visokih uzvanika iz javnog i kulturnog života zemlje.

Domaćini koncerta bili su zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić i vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH monsinjor Tomo Vukšić.

Božićnom koncertu nazočili su ministar obrane BiH Sifet Podžić i zamjenik ministra obrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić te članovi generalskog zbora OS BiH, kao i politički predstavnici s raznih razina vlasti, uključujući dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u novom sazivu Marinka Čavaru, dopredsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića, ministre iz Vijeća ministara BiH: Josipa Grubešu, Ankicu Gudeljević i zamjenicu ministra Ljiljanu Lovrić te dopredsjednika Republike Srpske Davora Pranjića i dopredsjednicu HDZ BiH Borjanu Krišto.

Među gostima su bili i članovi diplomatskog zbora akreditiranog u BiH, kao i predstavnici međunarodnih organizacija, vjerskih zajednica i udruga veterana proisteklih iz Domovinskog rata.

Bosna i Hercegovina kao i Ministarstvo obrane imali su izazovnu 2022. godinu. Cijenim da smo unatoč mnogim iskušenjima uspjeli u Ministarstvu obrane zadržati potrebno jedinstvo i kao hrvatska sastavnica tome smo dali izniman doprinos, i spremni smo i dalje raditi na stvaranju još jačih i spremnijih Oružanih snaga BiH, rekao je ovim povodom zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić.

Foto: Ministarstvo obrane BiH

Kroz proteklu godinu na političkom planu, kao i u drugim sferama, nastojala se ostvariti pobjeda, rekao je Krešić.

Svjedoci smo da su takvu želju ponekad znali pratiti i ne baš prihvatljivi postupci i namjere. Negdje se zaboravilo da u zacrtanu pobjedu trebamo uključiti zajedništvo i iskren ljudski odnos prema onom prvom do sebe. Naša osobna, politička, gospodarska i svaka druga pobjeda ima smisla, ako smo je časno ostvarili i iznijeli, i ako smo uvijek imali na umu da je i onaj drugi pobjednik tj. da ga svojim postupcima nismo povrijedili nego upravo suprotno, da smo zadržali i njegovo dostojanstvo.

Svi mi u BiH željni smo pobjeda u kojima će naša domovina biti korak bliže euroatlanskoj obitelji i u kojoj će svaki stanovnik i pripadnik naroda osjetiti napredak, koji nam je itekako potreban. Nadam se da ćemo u narednom razdoblju tome težiti i da ćemo uz iskreno zajedništvo i odnos unutar BiH imati bolju 2023. godinu za sve nas, zaključio je Krešić, napominjući kako je poruka Božića uvijek činiti dobro.

Monsinjor Tomo Vukšić je svim stanovnicima BiH uputio najljepše želje uz blagdan Božića, te zahvalio Bogu na svim dobrim ljudima i prijateljima, bez obzira na različitost njihovih služba, imena, pripadnosti, uvjerenja, činova ili razine odgovornosti.

Foto: Ministarstvo obrane BiH

Molim Gospodina Boga da svim ljudima dadne dovoljno mudrosti i razbora, i neka uvijek bude mir među ljudima. Neka se ljudi uzajamno poštuju i natječu u dobroti. I neka se u našoj zemlji vrati i učvršćuje povjerenje među ljudima i narodima, čemu je i ovaj koncert skroman doprinos, naglasio je Vukšić u svome obraćanju.

U prigodnom jednosatnom programu, uz Vojni orkestar OS BiH, pod ravnanjem maestra Filipa Miloševića, nastupili su vokalni solisti Ivana Jukić i Siniša Marković, klapa Bura iz Čitluka te solist na klaviru Bartolomej Stanković. Izvodili su skladbe klasičnog i zabavnog repertoara na temu Božića te tradicionalne hrvatske božićne pjesme. Nakon koncerta održan je i prigodni domijenak.

Televizijski snimak koncerta moći će se pogledati u četvrtak, 15. prosinca, te na katolički Božić, 25. prosinca, na programu Radiotelevizije Herceg-Bosne, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH:

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.