Milorad Dodik: BiH je zemlja u kojoj se za mišljenje dobiva tužba

Predsjedatelj i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u četvrtak kako je BiH zemlja u kojoj netko ne smije imati mišljenje.

Jer, ako ga ima, prema njegovim riječima odmah se dobiva tužba, te kako se i međunarodna zajednica uplela u unutarnje probleme na navijački način, ponovno označavajući RS kao problematičan, iako je on formirao vlast i sve njegove institucije funkcioniraju, piše Večernji list.

Izmislili su priču o paravojsci u Srpskoj, pa su napravili galamu u svezi s naoružavanjem policije, iako je sarajevska županijska policija u isto vrijeme kupila više oružja, a sada galame zbog formiranja rezervnog sastava policije, koji ima cilj pojačati sigurnost i smanjiti troškove.

Nekorektno je takvo uplitanje međunarodnog faktora i svaljivanje krivice na Srpsku, rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Komentirajući tužbu, koju je protiv njega podnio član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zbog najave kako će na sljedećem obilježavanju 12. svibnja – Dana Vojske RS-a dio pripadnika Trećega pješadijskog puka Republike Srpske Oružanih snaga BiH biti obučen u odore Vojske Srpske, Dodik je istaknuo da će prvo Komšiću reći što ima, pa onda novinarima.

Trebao bih možda dodati još nešto da ojačam tu njegovu tužbu, istaknuo je Dodik.

On je podsjetio kako godinama inzistira na demilitarizaciji BiH i da bi to bilo najbolje rješenje.

To pokazuju i vrijeme i globalni odnosi. Za nas bi bilo najbolje da ne budemo dio globalnih sukoba koji se događaju na relaciji Zapad – Istok. Svrstavanje na jednu stranu predstavlja gubitak šanse ili prihvaćanje da se konfrontirate s drugom stranom. Vojna neutralnost je zbog toga najbolja, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, velika pogreška bilo je ukidanje Vojske RS-a, kao i odluka prethodnog saziva Predsjedništva BiH da Oružane snage BiH čini više od 9600 pripadnika.

Srpska i hrvatska strana nisu zainteresirane za sudjelovanje u vojnim snagama, ostaje prazan prostor, i sada postoji pritisak da to bude popunjeno Bošnjacima, što predstavlja novi problem jer to nije bošnjačka vojska već bi to trebale biti zajedničke Oružane snage. Zbog toga ćemo u budućnosti imati trvenja, kazao je Dodik.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Tuzi te mitraljezac koji je izabran za hrv. clana presjednistva bosnjackim glasovima. Lik koji zagovara ukidanje konstitutivnosti hrvatskog naroda kojeg kao on prestavlja. I nitko ga nije tuzio. Komsic je Bakirova lutka zaduzen za ovakve ekscesne situacije i podgrijavanje nacionalnih tenzija. Pod izlikom gradanstva. A gradani ove drzave su po njemu samo bosnjaci… Ostali su manjina i nitko i nista…

    4
    2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.