Milivojević: U najvišem interesu srpske zajednice je da podrži Marija Kordića – Jabuka.tv

Milivojević: U najvišem interesu srpske zajednice je da podrži Marija Kordića

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostar Velibor Milivojević izjavio je da priopćenje Medžlisa Islamske zajednice Mostar upućeno prema njemu kao vijećniku sadrži prijetnje i poziv na nasilje, te izrazio žaljenje što su takve riječi došle iz jedne vjerske zajednice.

Milivojević je ukazao da je krajnje neprimjereno stavljanje u kontekst njega kao nekoga tko širi nemir i tko će jednom narodu nanijeti zlo, kao i da je potpuno neprihvatljivo stavljanje Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnih vjerskih objekata u Mostaru u politički kontekst.

Milivojević je rekao kako je sa žaljenjem pročitao priopćenje Medžlisa i dodao da ta vjerska zajednica, kao i ostale, ne bi se trebale miješati u politički život.

Mogu imati mišljenje, ali komentari koji nose ovako teške kvalifikacije i opisani riječima koje u sebi nose prijetnju i poziv, kroz određeno negodovanje, na nasilje, u vremenu u kojem živimo je neprimjereno, izjavio je Milivojević za Srnu.

On smatra da je krajnje vrijeme da svi pogledaju jedni drugima u oči i da za političke odluke, bile ispravne ili pogrešne, ne traže krivce u nekome drugom.

Prema njegovim riječima, poslije izbornog ciklusa, izbora vijećnika, te izbora rukovodstva Gradskog vijeća bilo je jasno tko se dogovarao i kako.

Kada govorimo o političkim odlukama, glasovanju i združivanju dvoje protiv trećeg, ja sada postavljam pitanje svima – koja su dva naroda bila u vlasti proteklih dvanaest godina i gdje je bio treći?, naglašava Milivojević.

On je istaknuo da je uvijek govorio da će biti most i pomirljivi element u Mostaru, ali da ni u jednom trenutku nije govorio o političkoj neutralnosti, te dodao da svatko treba imati politički stav koji treba iznijeti.

Ono što mi je na konstitutivnoj sjednici Gradskog vijeća najviše zasmetalo je to što se politički stavovi ne prezentiraju javnosti onako kako jeste. Onome tko se razumije u politiku i političke prilike u Mostaru jasno je kakve se političke igre igraju. Svaljujući teret neizbora ili izbora Bošnjaka na Srbina je krajnje nekorektno, jer što moj glas znači ako imate jedinstvo i dogovor kako u medijima prezentiraju državotvorne koalicije. Moj glas neće biti uopće bitan, naglasio je Milivojević.

Govoreći o tome zašto je u prvom krugu glasovanja glasao za kandidata HDZ-a BiH Marija Kordića, Milivojević je naveo da cilj je biti do vlasti, ali ne po svaku cijenu.

Podsjetio je na činjenicu da sve godine poslije rata nisu bili u vlasti i nisu bili politički prisutni, što je dovelo do potpune neprisutnosti Srba u gradskim institucijama i ustanovama.

U ovom omjeru snaga i ovakvoj političkoj volji građana Mostara, te stavova i činjenja drugih stranka, na stranačkim tijelima odlučeno je da je u najvišem interesu srpske zajednice da podrži Marija Kordića i da budemo dio novoformirane vlasti. Mišljenja smo da će to biti i s HDZ-om i sa SDA, jer i bez jednih i bez drugih teško vlast može biti formirana, dodao je Milivojević i dodao da je razgovarao sa svima, ali da je, tijekom dogovora vođeno malo iskrenog razgovora.

Predsjednik medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić oglasio se priopćenjem za javnost u kojem je izrazio iznenađenje zbog odluke Velibora Milivojevića da je na glasovanju za izbor gradonačelnika Mostara podržao projekte podjele grada i dominacije jednog nad drugim narodima, te još niz teških optužbi i prijetnji, zaključuje Srna.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.