Milinović isključen iz HDZ-a

Visoki časni sud HDZ-a odlučio je u ponedjeljak člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića isključiti iz stranke zbog nepoštivane stranačke discipline.

Visoki časni sud HDZ-a jednoglasno je nakon jednoipolsatne sjednice odlučio isključiti Milinovića na temelju odluke Predsjedništva o pokretanju stegovnog postupka.

Svi dokazi koji su navedeni u pokretanju stegovnog postupka su nas doveli do toga da donesemo odluku kakvu smo donijeli. Jednoglasno je donesena odluka i Darko Milinović je s ovim danom isključen iz stranke, rekao je novinarima predsjednik Suda časti Davor Miličević.

Upitan što je to konkretno napravio Milinović da ga se moralo izbaciti, Miličević je rekao kako je u siječnju donesena odluka o opomeni, ali se nakon toga događalo isto – bilo je ponovno nepoštivanja stranačke discipline i odluka je donesena kako je donesena.

Nitko ne može zabraniti ljudima da dođu pred stranku, mi smo demokratska stranka. Donijeli smo odluku, mislim da je HDZ demokratska stranka, ali način dovođenja pred stranku određenog broja ljudi – mislim da to nije demokratski, ustvrdio je Miličević.

Upitan o Milinovićevom povratku u Sabor, rekao je da o tome Visoki časni sud ne raspravlja.

Odluka o povratku u Sabor je na Milinoviću

To je na njemu. Nemamo ovlasti da o tome raspravljamo. Samim ulaskom u stranku na neki način dali ste svoj potpis da poštujete Statut stranke, zato je danas donesena odluka o isključenju. Što će on dalje poduzimati nije na nama, kazao je Miličević.

Na upit zašto Milinović nije bio pozvan na sjednicu, članica Visokoga suda časti Marija Vučković odgovorila je kako je iz materijala dostavljenog uz odluku o pokretanju stegovnog postupka bilo jasno da se radi o teškim povredama stranačkih obveza koje su se kontinuirano ponavljale, stoga je Visoki časni sud ocijenio da nema potrebe za tim.

Uz odluku o pokretanju stegovnog postupka Visoki časni sud je dobio niz dokaznih materijala, a i cijela javnost je imala prilike vidjeti jer su svi materijali dostupni javnosti. Radi se o kontinuiranim povredama stranačkih obveza, koje su detaljno opisane i svaki ih član ih zna, a događale su se u više prilika i dužem vremenskom razdoblju, rekla je.

Visoki časni sud jednoglasno je prosudio da se radi o teškim povredama stranačkih dužnosti na isti način na koji je pokrenuta odluka o stegovnom postupku, naglasila je Vučković.

Milinović se uskoro nakon odluke o isključenju oglasio priopćenjem u kojem je ocijenio da je odluka Visokog suda časti “neopravdana i nedemokratska“, te je najavio da će idućih dana održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o novonastaloj situaciji.

Ranije je najavio da bi u slučaju izbacivanja iz HDZ-a mogao vratiti mandat ličko-senjskog župana i ponovno aktivirati svoj mandat u Hrvatskom saboru, gdje više neće “bezrezervno dizati ruke” za Vladu Andreja Plenkovića već će “štititi interese Like, Gorskog kotara, Dalmatinske zagore”.

(Hina)


12 komentara

 • Visoki časni sud hdz ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha visoki časni sud za korupciju, laganje, varanje, muljanje ukratko krimi radnje hdz članova fuj pjuc govna

  12
  2
 • pederski lobi jandrokovica i sve samih pedercica i pickica zavladao drzavotvornom strankom HDZ . pedercicima smetaju macho muskarcine koji su se borili za hrvatsku to je grubo za njih onako feminizirane. drzavotvorna stranka je dozivila ponizenje dno dna .

 • Plenkovic urusava HDZ- cu i cisti je od svih onih koji misle svojom glavom. Plenkovic i Jandrokovic su dno- dna… Samo gledaju sebe i osobni interes. Gdje je bio su casti u slucaju Dalic, Maric itd…

 • Iz stranke te iskljucuje netko tko je u stranku usao u zadnjih 6-8 god radi osobnog interesa… Plenkovic ce drzavu rasprodati i stranku unistiti. Uhljeba i hijena je toliko da moze sto hoce. Napravio je sustav da moze izbaciti iz stranke koga hoce. SDP i HDZ- ca ista govna… Svi gledaju samo sebe i osobne interese. Drzavu devastiraju, pljackaju, narod seli i izumire a njima super.. njonjo i plenki vode kolo…

 • Kao što neko davno reče. HDZ postaje stranka opasnih namjera. Samo što je nekad bilo u službi Hrvatskog naroda a sada sve SE ZNA i ZNA SE tko je najveći krivac za raseljavanje Hrvata. Tko je uveo Istambulsku, tko je prida ministarstvo prosvjete HNS (ZAMISLI HNS), tko je poslao šestorku u Hag i pustio ih da tamo trunu ne dozvoljavajući potrebna dokumenta. A o našim HDZ boysima svaki komentar je suvišan!

  4
  1
 • Isto si radio drugima i sasvim je normalan slijed događanja, a to će vjerojatno doživjeti i ovi što donesoše odluku. Nisi zaslužio ništa bolje jer si njonjo kao i jandroković.

 • Ali su pojedinci još uvjek zadivljeni i opsjednuti sa hdz krimi kiselim njuškama. Očito još biskupi neškolovanim polupismenim osobama ispiraju mozgove hvaleći hdz lopine.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.