Milijunsko presvlačenje Ljubuškog

U Ljubuškom su u tijeku radovi na obnovi prometnica u užem središtu općine i svojevrsnom ”šminkanju” grada sadnjom novih drvoreda i gradnjom novih nogostupa.

Osim cesta u samom središtu ovog hercegovačkog mjesta, u planu je i ”presvlačenje” asfalta u nekoliko okolnih naselja i sela, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1,5 milijuna KM, doznaje portal Jabuka.tv.

U utorak je novi asfalt postavljen u samom središtu Ljubuškog, na dijelu oko crkve svete Kate te u blizini derutnog hotela Bigeste koji godinama čeka na svoju obnovu.

Uz proširenje postojećih prometnih i uvođenje novih parkirnih mjesta, sanira se i prostor za pješake, odnosno nogostup koji se iznova popločava, a postavljaju se novi rubnici koji će onemogućavati dosadašnju praksu nekulturnih vozača da se parkiraju na nogostup.

”Kada je riječ o radovima u samom središtu općine, ukupna investicija trebala bi iznositi od 450.000 do 500.000 KM. Tu se podrazumijeva i sadnja drvoreda, zamjena i uređenje rasvjete na dijelovima gdje je dotrajala”, kazao je uoči početka radova načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

#sars #sars #ljubuski #ljubuški #hercegovina #bih 16.04. 20:00h ! Peti put kod nas 😎👌 #lutka #klinka 🙂

Videozapis objavljuje Swag iznad isvega (@robo.rh)

Kako radovi napreduju od ulaza u grad iz smjera Gruda tzv. Kolobarine strane, strojevi i radnici će se uskoro premještati dalje ulicom prema zgradi PU Ljubuški, Dalmatinskom ulicom sve do gradskog nogometnog stadiona Babovac. No, to nisu jedini  predviđeni radovi jer se kreće u izgradnju kilometarskog nogostupa u naseljima Teskera i Hardomilje, a u planu je rješenje problema obilaznice od kružnog toka na istočnom ulazu u Ljubuški koja će dobiti nogostup duljine dva kilometra i prijeko potrebnu rasvjetu.

Kako ne bi sve ostalo na betonu, sanirat će se i postavljati rasvjeta, a planiraju se i novi drvoredi.

Novi asfalt, osim kroz središte Ljubuškog, u dužini od skoro 10 kilometara proći će i kroz mjesta Vitina, Lipno, Otok, Grab, Vašarovići, Zvirići, Crnopod, Hrašljani i Pregrađe.

Kako smo već naveli, ukupna vrijednost obnove cesta u Ljubuškom iznosi 1,5 milijuna KM, a iz općinskog proračuna izdvojen je milijun.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.