Milenković i Karamazov održali koncert za pamćenje u Čapljini – Jabuka.tv

Milenković i Karamazov održali koncert za pamćenje u Čapljini

Dugo će se prepričavati dojmovi s koncert Edina Karamazova i Stefana Milenkovića održanog u ponedjeljak u Čapljini u crkvi svetog Franje Asiškog.

Ova dva svjetski poznata glazbenika, virtuoza na gitari i violini, oduševila su 90-minutnim koncertom više od 1.000 ljubitelja glazbe iz Čapljine, cijele Hercegovine i Dalmacije.

Na repertoarusu se našla djela Franza Schuberta, Dušana Bogdanovića, Ravi Shankara i Astora Piazzolla.

”Zaista smo oduševljeni. Čapljinska publika je vrhunska, volio bih da nas pratite na svim koncertima. Bilo je jako ugodno biti s vama, uz ovako odličnu posjetu i vrhunsku organizaciju”, rekao je poslije koncerta Stefan Milenković.

Mnogi su ovaj događaj nazvali kulturnim događajem stoljeća u Hercegovini, čemu svjedoči i činjenica kako se na karti malog broja gradova, poput Beča, Ljubljane, Beograda itd, našla i Čapljina.

Ova dva karizmatična glazbenika upoznali su se 2009. godine i osjetili snažan poriv za zajedničkim muziciranjem. Obojica su vrhunski glazbenici i obojici je pozornica dom. U zajedničkom programu izvode djela glazbene baštine 20. St. čiji je zajednički nazivnik činjenica da su sva djela nastala na tradicijskoj glazbi, a pisali su ih najoriginalniji skladatelji 20. st. Nastupaju zajednički po cijelom svijetu.

(www.jabuka.tv | Foto: Zdravko Jakiša)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.