Mile Pešorda u Grudama predstavlja knjigu “Sloboda, mir meju nami”

Književnik i pjesnik Mile Pešorda predstavit će u subotu 8. prosinca u 17 sati u dvorani župnog ureda crkve svete Katarine u Grudama svoju knjigu “Sloboda, mir meju nami”.

Uz autora, o knjizi će govoriti književnica Anita Martinac i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Mile Pešorda član je Europske akademije znanosti, umjetnosti i književnosti, inicijator i sutvorac povijesne Sarajevske deklaracije o hrvatskom jeziku te suosnivač tjednika Hrvatsko slovo.

Dobitnik je brojnih uglednih priznanja i nagrada za svoje književno djelo, a među inima i najvišega državnoga odlikovanja Republike Hrvatske za osobit doprinos u kulturi – Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića, koje mu je dodijelio hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

Pjesme su mu uvrštene u čitanke, u antologije hrvatske i svjetske književnosti.

Rođen je 1950. godine u Grudama, u kojima je, u svibnju 1968., uredio i objavio reviju “Ogledalo” te s odličnim uspjehom položio ispit zrelosti na Gimnaziji. Diplomirani je profesor romanistike, a živio je i radio u Sarajevu, Zagrebu, Parizu, Rennesu i Kopru.

Radi kao književnik, novinar, nakladnik, sveučilišni lektor, diplomat i urednik.

(Fena)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.