Milanović smijenio Slavka Linića

Slavko Linić je smijenjen, a Boris Lalovac je novi ministar financija, objavili su hrvatski mediji novu odluku Vlade Republike Hrvatske.

HRT neslužbeno doznaje kako će premijer na konferenciji za novinare objaviti kako smjenjuje Slavka Linića.

”Također, neslužbeno doznajemo, novi ministar financija bit će dosadašnji Linićev zamjenik Boris Lalovac”, objavila je hrvatska televizija podsjećajući da je prema dokumentima koje je objavio Jutarnji list, Linić osobno potpisao odluku kojom se kupnjom oranice briše milijunski dug Darija Puljiza, bivšeg vlasnika nekada moćnoga vinkovačkoga drvnog diva – Spačve.

”Premijer Milanović je od ministra zatražio, i dobio odgovor na pitanje zašto je zemljište vrijedno 6 milijuna kuna država platila 33 i pol milijuna. Ministar Linić tvrdi da u tom poslu nije bilo nezakonitosti, a za neutemeljeno nisku procjenu zemljišta optužuje donedavnu ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović-Smiljanec. Odbio je komentirati i odnose u Vladi i stranci. Poručio je kako ne želi prepucavanjem u medijima ugroziti izglede SDP-a na europskim izborima”, navodi HRT.

Linić tvrdi da je riječ o procjeni koja nije provedena na temelju zakonskih propisa, da nije sačinjena korištenjem podataka koji su već bili na raspolaganju vukovarskoj Poreznoj upravi te da nisu uzete u obzir prethodne procjene koje su proveli ovlašteni sudski vještaci. Zaključuje da je ta procjena neutemeljena i napravljena mimo pravila struke, jer se nije držalo usporednih cijena i tabličnih pokazatelja.

Nakon njegova očitovanja mediji su objavili da je Linić u kronologiji događaja vezanih uz Spačvu zaboravio spomenuti da su i procjenitelji iz Erste nekretnina spornu zemljišnu česticu u svibnju 2011. procijenili na 6,3 milijuna kuna, gotovo isto kao i vinkovačka porezna uprava.

U cijeli slučaj uključio se i Uskok koji je od Ministarstva financija zatražio žurnu dostavu cjelokupne dokumentacije o kupovini zemljišta Spačve.

(Bljesak.info)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.