Milanović razgovarao s Dodikom, evo što mu je poručio

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, razgovarao je u četvrtak telefonom s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izvijestio je Ured predsjednika RH.

Milanović mu je ukazao na potrebu da se u postojećoj situaciji, nakon ruske agresije na Ukrajinu, rješavanju problema u Bosni i Hercegovini mora prići na odgovoran i trezven način koji će jamčiti mir i stabilnost u regiji.

U tom kontekstu, pozvao ga je i da se predstavnici Republike Srpske vrate u institucije Bosne i Hercegovine smatrajući da je to najbolji način za nastavak ozbiljnih i važnih razgovora koji čekaju predstavnike sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine.

Hrvatski predsjednik informirao je u razgovoru Milorada Dodika i o svojoj inicijativi da se Bosni i Hercegovini, kao i Ukrajini, dadne status kandidata za članstvo u Europskoj uniji što je prije moguće, a u cilju sprječavanja širenja krize na zemlje jugoistoka Europe, javili su iz Milanovićevog ureda.

Milanović uputio poruku Dodiku

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Oće Dodo, oće sad. Situacija jeste složena, dabome, i neprijatelj ne spava, unutrašnji ni vanjski, ali oće Dodo sad, trezveno i odgovorno jamčiti će mir i stabilnost, nakon što se dragi Aca, veliki mirotvorac i stabiličar, očitovao jučer upravo tom smeru. Plen-ki-moon i Dobročinitelj će se vjerojatno posvetiti duhovnoj obnovi, zalaganju za obitelj i obitrljske vrijednosti, koheziji i europskim vrijednostima, prosvetljenju i smanjenju stakleničkih plinova.

  • Mile,jesi gledao onaj film….Lesi se vraća kući.Hahahhaahha dugo si se i kofrčio,hajde sad izdaj RS i što si obećao a to je da se ne vraćaš u precjedništvo

  • Kako to da nitko od bosnjackih politicara ne pozdravi ovaj cin Milanovica i njegovo uvjetovanje da sa Ukrajinom i BiH dobije status kandidata EU. Ovako nesto jos nitko nikada nije napravio za BiH. Ali ocito nekima to ne odgovara.

  • Da, dobro je Milanović rekao – treba Ukrajina i BiH što prije u EU i NATO, da se zaštitimo od Dodikovih četničkih pretenzija za otcjepljenje RS-a i da se spriječi masakr u Ukrajini. Ali to nema koristi Dodiku pričati – Dodik je četnik koji pokušava izvesti to da RS postane država i da se silom spoji sa Srbijom. Dodika lijepo treba spremiti na Goli Otok. Sa četnicima i mrscima Hrvata i Bošnjaka se nema što raspravljati. Sa sotonom se ne raspravlja, nego “po kratkom postupku”. Pa ćemo vidjeti dokle će se gad usuditi prkositi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.