Milanović pozvao Grabar-Kitarović na put u SAD

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović na put u Ameriku pozvao je bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović gdje će zajedno promovirati Hrvatsku.

Iako neće biti dio službene delegacije, kao bivša predsjednica u vrijeme zasjedanja UN-a odradit će dio neformalnih sastanaka, piše Dnevnik.hr.

Obavljam dužnosti u području međunarodnih odnosa, sigurnosne politike i drugih elemenata u sklopu programa rada Ureda bivše predsjednice, rekla je Grabar-Kitarović.

I dok je Milanović otputovao u Ameriku u subotu, bivša predsjednica stigla je u petak. Kako nije dio službene već neslužbene delegacije troškove puta, kaže, snosi sama. Do sada aktualni predsjednici nisu baš prakticirali surađivati s prethodnicima.

Mislim da predsjedniku Milanoviću treba čestitati na takvom jednom iskoraku, malom, ali u dosadašnjoj praksi velikom. Mislim da to dokazuje jednu zrelost demokracije u Hrvatskoj, a pokazuje i državnički pristup predsjednika Milanovića te bivše predsjednice, rekao je Miomir Žužul, bivši veleposlanik u SAD-u.

Grabar Kitarović je već u subotu odradila sastanke u Nacionalnoj zakladi za demokraciju, a sljedeći će tjedan presjedati panelom oko Afganistana u organizaciji ureda za veterane.

(www.jabuka.tv/Foto: Slavko Midžor/Pixsell)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.