Milanović oštro reagirao na izjave Komšića: ‘To mu neće nikada proći dok sam ja politički živ’

Predsjednik republike Hrvatske, Zoran Milanović, reagirao je na govor Željka Komšića i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, na Općoj skupštini UN-a u New Yorku.

To je bio privatan govor, Komšić ne govori u ime države ili svih građana. To što je govorio u UN-u je loše jer to su izjave koje kod neupućenih, a takvih ima, izazivaju grozne asocijacije. Između ostalog, uspoređivao je Plenkovića s Putinom jer nije priznao idiotsku presudu suda u Strasbourgu. Ti suci se igraju mirotvoraca, prije su imali određenu funkciju, ali ovo što sada rade, a posebno s BiH, koordinirana je akcija između Komšića i njemu sličnih iz međunarodne zajednice. Presude su idiotske i opasne jer se presudama pokušava promijeniti mirovni sporazum iz  Daytona. To je nemoguće. To je put u sukob“, rekao je predsjednik Milanović komentirajući izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u UN-u.

Podsjećajući na ranije presude tog suda, predsjednik Milanović je upozorio kako se novom presudom sada kompromitiraju prava triju konstitutivnih naroda u BiH.

Dogovorom triju naroda prestao je rat i toga se trebamo držati ako ne želimo da se nešto slično ponovi, a ne baviti se sabotažama s ciljem da se netko progura u Predsjedništvo BiH i pokrade cijeli jedan konstitutivni narod. Time se pokušava natjerati Bosnu i Hercegovinu da promijeni svoj Ustav – to je nemoguće i za to nema većine. Sud u Strassbourgu u koordinaciji s Komšićem i dijelom Brisela vrši pritisak na konstitutivne narode u BiH da promijene Ustav koji su krvlju izborili. To neće nikada proći dok sam ja politički živ”, poručio je predsjednik Milanović i dodao kako se nada “da će tako djelovati i ova Vlada ili ona koja dođe nakon novih izbora“.

New York: Milanović s govornice UN-a pozvao na izbornu reformu u BiH

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • ŝto se Komŝić viŝe kritizira od strane bilo kojih Hrvata upravo zbog toga, njemu raste pipularnost kod ANTIHRVATSTVA u Sarajevu.

 • Za 11.54 ne seri. Milanovic je iskreniji politicar od Sanadera, Kosorke, Kolinde, Karamarka i Plenkija zajedno. Covjek kaze sve onako kako je. To ne zvuci bas diplomatski ali je sve istina. A sam je vec vise puta priznao grešku u vrijeme kad je podržavao SDP i Komsica. Ali pokajanje i promjene u razmišljaju svakako su pozitivne. Vidite Kolinde, Josipovica, Kosorke, Mesica itd. Svaka izjava na stetu hrvatskog naroda u BiH. Njonju im mozemo pridodati. Ali mislim da je Komsic sa ovim kritikama na Plenkovica i njegovu usporedbu sa Putinom samo sebi nasjeo ogromnu stetu i diplomaciji BiH. Plenki uživa veliki ugled u EU, Briselu i Americi. Komsic je ovdje doživio veliku sramotu i poraz BiH diplomacije. Konacno su i oni slijepi i coravi u Briselu i EU vidjeli o kakvom je luđaku rijec. Ali alkohol cini svoje. Mislim da niti jedan ozbiljan bosnjacki politicar ovo ne moze pozdraviti. Na stranu ogranak ekstremnih pjandura, ubleha poput Donlagica, Kovačevića, Reufa, Begica, Efendica i njima slicnih glupana…Komsicev govor je ogromna mrlja BiH diplomacije i korak unazad..

 • Milanović se pokazao kotistan za Hrvate u BiH.
  Dosta je bilo pobižavanja Hrvata u BiH a da se nitko ne usudu niŝta protiv reći.
  Milanović je prekinuo takvo licemjerno ponaŝanje hrvatskih političara .

  • za: Usora:
   Od Milanovića imamo neku korist i pomoć, od dezerterskog lopova i izdajuce Plenkovića nemamo nikakvu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.