Milanović: Očekujemo da sve članice Europske unije priznaju neovisnost Kosova

Hrvatska čvrsto podržava međunarodnu afirmaciju neovisnosti Kosova i očekuje da ga priznaju sve članice EU-a, rekao je u utorak, 7. ožujka hrvatski predsjednik Zoran Milanović kosovskoj ministrici vanjskih poslova i dijaspore Doniki Gërvalla-Schwartz.

Milanović i Gërvalla-Schwartz koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja, aktualnom planu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, članstvu Kosova u Ujedinjenim narodima i ostalim međunarodnim organizacijama te o euroatlantskim perspektivama Kosova.

Predsjednik Milanović potvrdio je ministrici Gërvalla-Schwartz da je Kosovo uvijek imalo i može nadalje računati na čvrstu podršku Hrvatske kada je riječ o međunarodnoj afirmaciji kosovske neovisnosti te euroatlantskim perspektivama Kosova, stoji u priopćenju Pantovčaka.

Zauzeo se da takvo stajalište zauzme i cjelokupna Europska unija.

Očekujemo da sve članice Europske unije priznaju neovisnost Kosova, rekao je Milanović.

Hrvatski predsjednik je pozdravio napore u smjeru normalizacije odnosa između Kosova i Srbije što bi osiguralo dugoročnu stabilnost u jugoistočnoj Europi i europsku perspektivu cijeloj regiji.

Neovisnost Kosova nije priznalo pet članica EU-a: Cipar, Grčka, Rumunjska, Španjolska i Slovačka.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.