Milanović: Očekujemo da sve članice Europske unije priznaju neovisnost Kosova

Hrvatska čvrsto podržava međunarodnu afirmaciju neovisnosti Kosova i očekuje da ga priznaju sve članice EU-a, rekao je u utorak, 7. ožujka hrvatski predsjednik Zoran Milanović kosovskoj ministrici vanjskih poslova i dijaspore Doniki Gërvalla-Schwartz.

Milanović i Gërvalla-Schwartz koja boravi u službenom posjetu Hrvatskoj razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja, aktualnom planu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, članstvu Kosova u Ujedinjenim narodima i ostalim međunarodnim organizacijama te o euroatlantskim perspektivama Kosova.

Predsjednik Milanović potvrdio je ministrici Gërvalla-Schwartz da je Kosovo uvijek imalo i može nadalje računati na čvrstu podršku Hrvatske kada je riječ o međunarodnoj afirmaciji kosovske neovisnosti te euroatlantskim perspektivama Kosova, stoji u priopćenju Pantovčaka.

Zauzeo se da takvo stajalište zauzme i cjelokupna Europska unija.

Očekujemo da sve članice Europske unije priznaju neovisnost Kosova, rekao je Milanović.

Hrvatski predsjednik je pozdravio napore u smjeru normalizacije odnosa između Kosova i Srbije što bi osiguralo dugoročnu stabilnost u jugoistočnoj Europi i europsku perspektivu cijeloj regiji.

Neovisnost Kosova nije priznalo pet članica EU-a: Cipar, Grčka, Rumunjska, Španjolska i Slovačka.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • Nedavno izjavio kako je “Kosovo oteto srbiji” a sad kako ” Kosovo trebaju priznati sve članice EU-a” lik nije dobar nikako

  • Milanovic buba cas ovako cas onako. Stobi ga iko prizno kad on sam kaze da je oteto od srbije. Postenije bi bilo da trazi da sve clanice priznaju da je oteto , bar bi bio dosljedan svom razmisljanju. Ovako ispada da pretjeruje u konzumiranju koke.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.