Milanović: Mislim da je DORH mislio na Plenkovića, nisu valjda mislili na Batmana

Predsjednik RH Zoran Milanović boravio je u Sisku povodom Dana grada i tom je prilikom dao kratku izjavu vezanu uz DORH-ovu objavu.

Državno odvjetništvo na svojim je službenim stranicama reagiralo na izjave predsjednika RH Zorana Milanovića, premijera RH Andreja Plenkovića i ministra pravosuđa RH Dražena Bošnjakovića, koji su kritizirali njihov rad zbog akcije u kojoj je uhićena Josipa Rimac, ali svi oni “prebacuju lopticu”.

Naime, Plenković je uvjeren da se reakcija odnosila na Milanovića, dok je on uvjeren da se odnosila na Plenkovića.

Mislim da je DORH mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana, rekao je Milanović za RTL i dodao:

Ali, bilo bi dobro da kažu na koga misle imenom i prezimenom. Na mene nisu sigurno jer nisam opasan ili moćan, ja samo pričam.

Inače, DORH se nakon izjava glasio na svojim službenim stranicama podsjećajući na članak 6. Zakona o državnom odvjetništvu.

Zabranjen je svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i u predmetima u kojima državni odvjetnik odnosno zamjenik državnog odvjetnika izvršava svoje ovlasti i dužnosti u zaštiti imovine Republike Hrvatske.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.