Milan Bandić nakon operacije mora mirovati šest tjedana

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, uspješno je operirao kilu u KB-u Sveti Duh i osjeća se dobro, doznaje se od prof.dr.sc. Žarka Rašića, šefa Klinike za kirurgiju KB-a Sveti Duh, koji ga je sinoć i operirao.

Operacija je, kako doznaje Tportal.hr, trajala oko sat vremena i Bandić bi trebao provesti naredna dva dana u bolnici, nakon toga slijedi kućna njega, a iako su prve prognoze govorile da bi faza oporavka trebala trajati oko tri tjedna, prema Rašićevim riječima sve bi se to moglo protegnuti i na šest tjedana.

‘Gradonačelniku je dijagnosticirana ukliještena desna strana preponske kile. Zahvat je protekao uredno, kao i postoperativna faza. U fazi oporavka gradonačelnik će morati izbjegavati teže fizičke napore, duža hodanja i stajanja. Znamo kakvog je gradonačelnik temperamenta i na njemu je da odredi hoće li se držati liječničkih preporuka. Kao posljedica nepridržavanja moguć je krvni podljev, a to može dovesti i do povratka kile’, zaključio je Rašić.

Bandić je, inače, u utorak ujutro trebao biti na sjednici optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu za slučaj ‘štandovi’, no ono je odgođeno zbog njegove operacije.

Redovit tijek tog procesa već je nekoliko puta odgađan, iz raznih razloga, a za kada će biti zakazano ponovno pojavljivanje na sudu, zasad nije poznato.

Podsjetimo, tužiteljstvo tereti Bandića da je, sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac, priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308.000 kuna udruzi U ime obitelji tako što joj je ustupio štandove za prikupljanje potpisa za referendum.

(www.jabuka.tv)
6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.