Mijatović: Smanjit ćemo opterećenje na plaće i spriječiti odlazak radne snage

Tijekom ove godine definitivno ćemo smanjiti opterećenje na plaće, a ono što je svima nama u Vladi Federacije BiH važno je suzbijanje odlaska radne snage iz naše zemlje, kazao je u četvrtak u Mostaru zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović.

Navodi kako je strateški okvir, odnosno smjernice za ekonomske i fiskalne politike FBiH za period od 2024. do 2026. godine jedna od bitnijih točaka koje su do sada usvojene na četvrtoj sjednici Vlade Federacije BiH.

Pored onih ekonomskih agregata koji predstavljaju analizu stanja u prethodnoj godini i s projekcijom onog što nas čeka u ovom periodu, kao ključni prioriteti Vlade FBiH među ostalim ističu se kreiranje poslovnog ambijenta i poticanje rada i investicija, a isto tako, radna grupa završava i brzo ćemo imati program rada za ovaj mandatni period, kazao je Mijatović.

Dodao je kako će se opterećenje na plaće definitivno smanjiti tijekom ove godine.

Intenzivno radimo s Unijom poslodavaca i sindikatima na onome što je projekcija nedostajućeg dijela koji će biti sigurno u proračunu u onom segmentu vanproračunskih fondova onog trenutka kada smanjimo opterećenje na plaću što će se definitivno dogoditi tijekom ove godine, naveo je Mijatović.

Istaknuo je kako je svima u Vladi FBiH bitno suzbijanje odlaska radne snage iz Bosne i Hercegovine.

Pored ostalih stvari, prvi i osnovni uvjet, molba, zahtjev poslodavaca Bosne i Hercegovine je da smanjimo opterećenje na plaću čime ćemo njima osloboditi dio sredstava da mogu povećati plaće i s time ostaviti radnike u FBiH. To je jedan od ključnih prioriteta Vlade bez ikakve dileme, kazao je Mijatović.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.