Miho Bošković proglašen najboljim europskim vaterpolistom

Hrvatski vaterpolski reprezentativac Miho Bošković dobio je priznanje Europskog plivačkog saveza za igre u godini na izmaku. Igrač Juga je proglašen najboljim europskim igračem, a najvećeg konkurenta imao je u Josipu Paviću.

Hrvatski reprezentativac i član dubrovačkog Juga Miho Bošković dobio je još jedno priznanje u svojoj bogatoj karijeri. Ovaj put ono je stiglo od Europskog plivačkog saveza (LEN), koji je Boškovića proglasio najboljim europskim igračem u 2012. godini.
U izboru u muškoj konkurenciji igrač Juga je dobio 36,7 posto glasova te je tako bio ispred reprezentativnog suigrača Josipa Pavića. Vratar Mladosti zaslužio je 25 posto glasova i tako zauzeo drugo mjesto u poretku.

Boškoviću je, inače, ovo drugi put da je proglašen najboljim europskim vaterpolistom. Prvi put to priznanje zaslužio je 2007. godine. U ovoj godini je s reprezentacijom osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Londonu, kao i turnir Svjetske lige u Kazahstanu.
U ženskoj konkurenciji ovu nagradu dobila je Španjolka Anni Espar. Nadalje, najbolji europski plivač je Yannick Agnel, plivačica Ranomi Kromowidjojo. U konkurenciji daljinskog plivanja laureati su Thomas Lurz i Eva Risztov, a u skokovima u vodu Ilija Zaharov i Tania Cagnotto. Za najbolju sinkroniziranu plivačicu proglašena je, pak, Natalija Iščenko. (HRsport.net)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.