Mihaljević nakon zlata: Pobjedu posvećujem sinu

Kakva predivna noć. Za ovo sam naporno radio cijelu godinu i isplatilo se, izjavio je novi europski prvak u bacanju kugle, 28-godišnji hrvatski rekorder Filip Mihaljević koji je na Olimpijskom stadionu u Münchenu trijumfirao hicem od 21,88 metara koji je postigao u posljednjoj seriji, kad je već imao osigurano zlatno odličje.

Ova godina je bila fantastična, pogotovo dvoranska sezona, bio sam četvrti na Svjetskom prvenstvu, bio sam najbolji Europljanin, bio sam šesti na Europskom prvenstvu, ovdje je bilo jako puno pritiska na meni da opet budem najbolji Europljanin kad je stvarno najbitnije.

Bilo je teško, jutrošnje kvalifikacije su bile teške, međutim popodne sam se uspio oporaviti i večeras je stvarno bio gušt bacati, baš sam uživao, rekao je nakon osvojenog zlata Filip Mihaljević.

Mihaljević je pobijedio ispred Srbina Armina Sinančevića (21,39) i Čeha Tomaša Staneka (21,26).

Bilo je vrlo teško natjecanje i vrlo emotivno. Doista sam sretan, nisam mogao tražiti više od ovakvog plasmana i najboljeg rezultata u sezoni. Bila je ovo taktička i mentalna borba. Moj je um bio vrlo snažan. Moja je taktika bila da ostanem miran i vjerujem u ono što sam do sada radio. Znao sam da ćemo se nas trojica boriti za medalje. I ja sam završio na vrhu, rekao je nakon natjecanja Mihaljević u izjavi za službeni portal multisportskog Europskog prvenstva.

Za bacače kugle je dan bio vrlo naporan i dug, jer su u jutarnjim satima imali i kvalifikacije.

Bilo je teško u kvalifikacijama. Vratio sam se poslijepodne čiste i mirne glave. Bio je velik teret na mojim leđima. To je doista uzbudljivo! Njemački navijači doista poznaju atletiku, rekao je hrvatski rekorder.

Pobjeda je imala i posebnu posvetu.

Večeras sam bacao za svog devetomjesečnog sina koji je kod kuće. No, imao sam svoje navijače, njih deset, jer moj ujak živi u Münchenu. Hvala, Münchenu, poručio je najbolji europski bacač kugle u ovom trenutku.

Livnjak osvojio europsko zlato

(www.jabuka.tv | Foto: Andrej Isakovic/AFP)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.