Migranti tvrde kako ih je hrvatska policija pretukla i vratila u BiH, MUP Hrvatske sve negira

Osamnaest ozlijeđenih osoba za koje se sumnja da su migranti pronađeno je sinoć na teritoriju općine Velika Kladuša, u mjestu Požar, i šest ih je zbrinuto u Domu zdravlja u ovoj općini zbog lakših ozljeda.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije i Granične policije BiH potvrdili su ovu informaciju, ali nisu željeli davati detalje.

Ozlijeđeni migranti navodno su kazali da su ih na teritoriju Hrvatske pretukli hrvatski policajci prilikom ilegalnog prelaska državne granice, nakon čega su ih vratili na teritorij BiH. Za sada se sve ove informacije provjeravaju.

U istragu je uključeno i Tužiteljstvo BiH, što su potvrdili iz Granične policije BiH.

U međuvremenu, oglasili su se iz hrvatske policije i poručili kako su zatekli migrante na hrvatskom teritoriju, ali kako sredstva prisile nisu primijenjena.

Niti su na osobama bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć, a niti je o navodnim ozljedama izvijestila Granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta. Kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije, Ministarstvo unutarnjih poslova će detaljno ispitati istinitost navoda o ozljedama osoba, kao i istinitost navoda o upotrebi sredstava prisile, priopćeno je iz hrvatske policije.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • Ogradite žicom i struju krozanju pa čim taknu neka ih strese ,neka se vrate odakle su došli,mi kad smo išli u izbjeglištvo nismo išli na drugi kontinet već u susjedne zemlje

 • Treba im jezik stuci koliko LAZU. Kad pogledate sve mladi DILBERI i to mi izbjeglica? Zasto nije ostao cuvati i braniti svoju drzavu,kao sto su nasi radili. Kod nas su samo zene,djeca i starije osobe isle,a ostali morali braniti svoju DOMOVINU! Najdrazi im DIVLJI prelaz u drugu zemlju,pa kad ih vrate nazad tolike BLJUVOTINE. Nista im ne treba dati jedino kruha ( jednom na dan i vode). Ako im se ne dopada nazad odakle su i dosle ove USI! Nema ga koji nema 2–3 tel.kod sebe i to mi izbjrglica? Probudimo se dok VLAK ne prode,jer kad prode onda je kasno.

 • Biju se po Srbiji i Bosni izmedju sebe pa SAD kao hrvatska policija,je rasta.A poštivanju li oni tu hrvatsku policiju i hrvatsku državu i njene stanovnike ili silom hoće sve.
  Sve dobiju i novac i instrukcije sta i kako da rade i KUD da idu.

 • e da bog dao da biju kakvi ste ostavili svoje dole idete u europu sve to govori o njima kakvi su ako ih merkelica zove pa neka im spremi avion i neka ih vozi njoj

 • Svaka drzava po ustavu mora stititi svoju granicu. Ako nisi na legalnom prelazu sa valjanim dokumentima obavezno vratiti nazad. Obo je opet politicka haranga iz BiH. Ako su im ok neka ih njima. I mi bez dokumenata ne mozemo nigdje. Sto su oni iznad zakona..

 • kako su došli do hrvatske tko nije čuvao granicu bih ili srbija za vrijeme yuge se nije moglo šetati po granici zna se što bi bilo pucali bi zašto služe graničari da štite granice ja nemam problema sa prelaskom pokažem putovnicu ljudi zahvale i požele sretan put a što ovi očekuju treba štititi granice i uvesti strožija postupanja što ćeš u tudjoj kući ako nisi poželjan i policiji pendrek sluši za što i neka ga upotrebljavaju što više

 • Zašto ne odlaze u arapske zemlje Katar, Dubai ……zašto teško pogodit odgovor .Nitko ove izbjeglice takozvane ne tuče oni sa tuku između sebe to su divljaci i islamski fanatici.

 • Sve u avijon i u okean istrest pa ko osta osta,po kratkom postupku pa bi vad ja pitala koliko bi ih se ponovo usidilo poć.A ne daj im šta god triba, eno im Sarajeva i Turske.

 • niko nema pravo dirati ni tući , ko god to radi snaće ga zlo, ko sam ja da nad nekim prosipam silu , da je dobro niko ne bi ostavljao i bježao od kuće

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.