Migranti premješteni s graničnog prijelaza u Velikoj Kladuši, granica se otvara

Blizu 200 migranata koji su proteklih sedam dana boravili na međunarodnom graničnom prijelazu “Maljevac” uspješno je prevezeno u dvoranu Miral koja se nalazi u Velikoj Kladuši čime su se stekli svi uvjeti da se Granični prijelaz Maljevac otvori i da se ponovno uspostavi promet između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Migranti su nakon više od pola sata pregovora s pripadnicima MUP-a USŽ dogovorili napuštanje Međunarodnog graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac te su autobusima prevezeni u dvoranu tvrtke Mistral koja se nalazi u mjestu Polje kod Velike Kladuše, piše Klix.ba.

Tijekom prebacivanja migranata, koje je trajalo nešto manje od sat vremena nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a s obzirom da je jedan od uvjeta Granične policije Republike Hrvatske za otvaranje Međunarodnog graničnog prijelaza Maljevac bio i izmještanje migranata, očekuje se da će promet uskoro biti uspostavljen.

Glasnogovornica Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Edita Selimbegović u izjavi je kazala kako će (IOM) osigurati sve što je potrebno za normalan boravak migranata u hali Miral u Velikoj Kladuši.

U Velikoj Kladuši jučer su prosvjedovali i gospodarstvenici koji su kazali kako su nakon sedam dana blokade MGP Velika Kladuša – Maljevac štete po njihovom poslovanju nenadoknadive te da je potrebno poduzeti konkretne mjere na premještanju migranata i otvorenju graničnog prijelaza.

Kako Klix.ba doznaje promet preko graničnog prijelaza Velika Kladuša-Maljevac bit će u funkciji od 19 sati.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.