Microsoft Edge službeni web preglednik u Windowsima 10

Manje od mjesec dana ostalo je do službenog predstavljanja novog operativnog sustava – Microsoft Windows 10 – a upravo danas objavljena je nova verzija “testnog razdoblja” koja donosi nove promjene, između ostalog i novi web preglednik.

Konkretno, nova verzija, vrlo vjerojatno posljednja uoči finalne, produkcijske, nazvana je Windows 10 Insider Preview Build 10158. Vijest je objavljena na službenom Windows blogu a najveći je novitet upravo konačna implementacija Microsoft Edge web preglednika koji će u potpunosti zamijeniti Project Spartan, čijim je predstavljanjem kompanija iz Redmonda umirovila Internet Explorer. Naravno, poanta nove verzije nije samo u službenoj promjeni imena, jer Microsoft Edge donosi i neke sjajne novitete.

U novoj verziji Windows 10 operativnog sustava dodane su i modificirane još neke stavke, uglavnom vezane uz Tablet mode probleme, Cortanu (nadograđena je) i podršku za GIF-ove unutar Photos aplikacije, ali najvažniji novitet je definitivno Microsoft Edge s kojim ekipa u Redmondu ima velike planove…

(Zimo.co)

Komentiraj: