Michael Jordan donira 100 milijuna dolara za borbu protiv rasizma

Legenda NBA lige, Michael Jordan najavio je da će donirati 100 milijuna dolara organizacijama koje se bore protiv rasne nejednakosti.

Michael Jordan i Jordan Brand će tijekom idućih 10 godina donirati 100 milijuna dolara organizacijama angažiranim na borbi za rasnu jednakost, socijalnu pravdu i bolji pristup obrazovanju, stoji u njegovoj objavi.

Jordan se nedavno putem društvenih mreža oglasio i u povodu smrti Georgea Floyda, a sada je odlučio pružiti konkretnu pomoć.

Osobno bogatstvo Michaela Jordana, koji se smatra najvećim igračem u povijesti NBA lige, i vlasnika franšize Charlotte Hornets, procjenjuje se na 2,1 milijarde dolara.

Jordan Brand je više od jednog čovjeka. To je oduvijek obitelj. Mi smo ponosna obitelj koja je prevladala prepreke, koja se borila protiv diskriminacije u zajednicama širom svijeta i koja svakodnevno nastoji izbrisati mrlje rasizma i posljedice nepravde. Crni životi su bitni. Ovo nije kontroverzna izjava. Sve dok ukorijenjeni rasizam, koji institucijama u našoj državi dopušta kardinalne pogreške ne bude iskorijenjen, bit ćemo angažirani na očuvanju i poboljšanju života crnaca, poručila je bivša zvijezda Chicago Bullsa i šesterostruki NBA prvak.

Često kritiziran za vrijeme profesionalne karijere jer je rijetko i nerado javno istupao kako bi upozorio na rasne i društvene probleme u Sjedinjenim Državama, Jordan se prošli tjedan pridružio brojnim slavnim osobama koje su nakon smrti Georgea Floyda osudile brutalno ponašanje policije.

(Hina)

9 komentara

    • Fašisti su tupko ljevičari uvijek bili, i demokratski su došlo na vlast… Kao i nacisti (tzv naci-socijalizam)… Edukacija i samo edukacija pa će bit manje ratova i nepravdi

  • I neka šute takozvani bolesni papci kreteni desničari vjernici jer sa vjerom nemaju nikakve veze jer su puni mržnje prema svemu drugačijem i različitom. A to ih BOG i Isus ne uče već na mir i poštivanje različitosti..

  • Istina, nemaju nikakve veze sa vjerom jer su odgajani u komunističkim brakovima, u komunizmu, u kojem je po kaznenom zakonu, homoseksualizam bilo teško kazneno djelo, a za joint se išlo ihihihi u samicu….eto vi balkanski ljevičari iz mešovitih brakova najbolje znate o zaštiti ljudskih prava – urbani malograđani…

  • URBANI papak cijeli svijet se digao i pravi prosvjede protiv rasističkih trampovih govana desničara. Bićeš ti pametniji od njih jer ti još u glavi i ulicom u mislima šetaju faši-naci bolesnici i pajdaši im ustaše i njihova izdajnička braća četnici. Ali su dobili papra 1945..

  • Vi antife globalisti kad ste toliko dobri i volite cijeli svijet zasto tih 100 milijuna ne dadnete za gladnu dijecu Afrike papci ili samo zelite u modernom svijetu zauzeti vlast ali nece vam poc za rukom

  • Zašto desničari ne daju pomoć djeci Afrike itd, puni su od sirotinje napljačkane love. Isto tako zašto hrvatski desničari kada tako vole HR ne daju love za bolesne, nemoćne, siromašne, nezaposlene? Zašto neda Markićka a pliva u novcu, zašto ne daju Biskupi a katolička crkva pliva u nekretninama, zlatu, novcu, dijamantima? Već bi svi gore u mom komentaru i život uzeli sirotinji nemoćnima da mogu glumeći dobrotvore i vjernike..

  • Desničari su smrdljiva govna i ništa drugo. Za jedan euro bi dali da ih crnac jebe u šupak a glume neke vjernike i poštenjačine. Fuj..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.