MFF School 2017: Otvorene prijave za scenarij

MFF School je filmska radionica koja se održava u sklopu Mediteran Film Festivala. Za vrijeme radionice koja se održava devet dana, lokalni studenti i studenti iz Sjedinjenih Američkih Država rade na razvoju ideje, scenarija, snimaju i montiraju film te ga premijerno prikažu na prvoj večeri MFF-a.

Otvorena je prijava za sve polaznike MFF School-a, Outside the Lens organizacije i Rough Cut Productions članove, ali i sve prijatelje i obožavatelje MFF Schoola da prijave scenarij za ovogodišnju radionicu.

Što to znači?:

Ako prijavite svoj scenariji, postoji mogućnost da baš Vaš scenariji postane film na ovogodišnjoj radionici. Svi scenariji moraju biti poslani na [email protected] do 01.08. 2017. Svi su pozvani da pošalju svoj rad! Kada scenariji bude prijavljen, on će biti na raspolaganju polaznicima MFF School-a da ga koriste za svoje predstavljanje na ovogodišnjoj radionici.

Na kojem jeziku da napišem svoj scenariji?:

Ove godine produciramo dva filma. Polaznici radionice će raditi u dva tima “Red” i “Blue”. Tim “Red” treba snimiti film koji je djelomično ili u potpunosti na H/B/S jezicima. Dok tim “Blue” može svoj film snimiti na Engleskom ili bilo kojem drugom jeziku. Molimo vas da pišete scenarij na jeziku koji Vam više odgovara, kako svaki scenariji možemo kasnije prevesti ovisno o potrebi za produkciju.

O kojoj temi da pišem scenarij?:

Filmove ćemo snimati na lokacijama Parka prirode Blidinjsko jezero. Za scenarije koji odgovaraju lokacijima Blidinja, postoji veća mogućnost da će biti odabrani. Odgovaraju nam svi žanrovi priča. Od komedije, do trilera i drame. Sve ideje su dobrodošle!

Mogu li surađivati s nekim?:

Da! Ohrabrujemo sve studente da surađuju s drugima i zajedno prijave scenariji.

Što ako moj scenariji bude odabran?:

Ako Vaš scenariji bude odabran, i Vi ste na MFF School radionici ove godine te će te na taj način sudjelovati u pisanju finalne verzije scenarije s drugim piscima. Ako ne budete prisutni na MFF School radionici, onda će te djelomično sudjelovati u pisanju finalne verzije scenarija, putem Skype-a ovisno o Vašoj vremenskoj zoni od 14. do 20. kolovoza.

Za više informacija o MFF School, posjetite našu Facebook stranicu. Za gledanje naših prošlogodišnjih filmova, posjetite YouTube kanal. Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: [email protected]

MFF School s ponosom zajednički predstavljaju Mediteran Film Festival, Outside the Lens i Rough Cut Productions.

Voditelji MFF School radionica su:

Tim “Red”: Tyler Gunderson – voditelj post produkcije u “YouTube Space LA”, Lucy Eagleson – voditeljica programa u “Outside The Lens”, Hilary Morefield – koordinatorica Programa u “Outside The Lens”

Tim “Blue”: Doug Herman – osnivač “Rough Cut Productions”, Kyle Petty – Nastavnik u “Outside the Lens”, Sestra Ružica Dodig suradnica DUFF-a i ljetne filmske škole na Šipanu u Hrvatskoj.

Uz potporu “Kadar film and video production” iz Širokog Brijega i Olivie Smith iz “Rough Cut Production”

Ako prilikom pisanja scenarija trebate bilo kakav savjet možete se obratit jednom od naših mentora na e-mail: [email protected] ili [email protected]

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.