Metković: Gabriel umro zbog propusta liječnika

Propust liječnika kriv je za smrt 9-godišnjeg Gabrijela koji je umro zbog sepse.

Liječnici nisu na vrijeme prepoznali bolest niti težinu njezine kliničke slike. Zaključak je to inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravstva u Metkoviću i Splitu.

Sumirajući sve iskaze zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u medicinskom zbrinjavanju mldb. G.B. te analizirajući priloženu medicinsku dokumentaciju i obdukcijski nalaz Povjerenstvo zaključuje da kod mldb. G. B. nije na vrijeme prepoznata bolest kao ni težina njezine kliničke slike. Povjerenstvo također zaključuje da su 10. 12. 2018. godine, nakon prepoznavanja kliničkoga sindroma i životne ugroženosti bolesnika, učinjeni propusti tijekom inicijalnoga zbrinjavanja, volumske resuscitacije, primjene oksigenoterapije, kao i pripreme bolesnika za transport i provođenje istog u Klinički bolnički centar Split, stoji u priopćenju.

Zaključak Stručnog povjerenstva i prikupljenu dokumentaciju Ministarstvo zdravstva će proslijediti na daljnje nadležno postupanje Državnom odvjetništvu, prenosi HRT.

Podsjetimo, devetogodišnjak iz Metkovića umro je od sepse 11. prosinca u splitskome KBC-u. Mediji su izvijestili da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta doveli na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući, a u ponedjeljak je poslan pedijatrici i prevezen je u splitski KBC.

Video: Pacijenti iz Metkovića žele se liječiti u Mostaru

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.