Metkovčanka rodila nakon što joj je presađeno srce

Marija Maršić Jakić (24) iz Metkovića rodila je sina nakon što joj je uspješno presađeno srce.

Marija je tako postala jedna od dvije žene u Hrvatskoj koja je rodila iako ima transplantirano srce, a za Index je ispričala s kojim se izazovima sve suočila da ostvari jednu od svojih najvećih želja – da postane majka.

“Sve je počelo s grlom”

Sve je počelo 2013. godine s grlom. Onda je uslijedio virus zvan streptokok koji je udario na pluća i srce. Liječila sam se u KBC-u Split godinu dana kad su vidjeli da je stanje sve lošije i uputili me u Zagreb. Tamo su mi odmah rekli da moram na hitnu transplantacijsku listu i 6.6.2014. stiglo je srce iz Austrije, rekla je.

Supruga Miljenka upoznala je 2021. godine i kaže kako joj je on najveća podrška u svemu.

Marija, Miljenko i sin Dragan | Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

Ja i muž smo se upoznali preko zajedničkih prijatelja. To je bila ljubav na prvi pogled i od tada smo nerazdvojni. Jako velika mi je podrška u životu i brine se o mom zdravlju ponekad više nego ja. On je jako ponosan na mene i uvijek je uz mene. On mi je kao dar s neba poslan.

“Od malena sam sanjala o obitelji”

Od malena sam sanjala da imam svoje dijete, muža i da živim kao ostale cure i onda završim s takvom dijagnozom i kažu da mi je rizično imati djecu, govori.

Obitelj Maršić Jakić

To me ubijalo jer sam ja dijete koje nema roditelja. Mene je majka napustila, a tata nestao i uvijek vam fali ta ljubav jer je nitko ne može nadoknaditi. Ja sam imala sreću – mene su moja baka i djed jako voljeli, ali uvijek fali ta ljubav. I onda, kad upoznate osobu koja vas voli i koja je uz vas, ničega se ne bojite. Ispočetka sam se bojala, ali vjerovala sam u Boga i molila krunice i plaćala mise i, evo, došla je najveća radost od 1670 g i 41 cm, maleni Dragan, ispričala je.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.