Meta otpušta 10.000 zaposlenika

Kompanija Meta, koja je vlasnik Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, najavila je ukidanje 10.000 radnih mjesta.

Bit će to druga serija masovnih otpuštanja tog tehnološkog diva, koji je u studenom prošle godine otpustio 11.000 zaposlenika.

Izvršni direktor kompanije Meta Mark Zuckerberg rekao je da će otpuštanja biti “teška” i da su dio “godine učinkovitosti”.

Osim 10.000 izgubljenih radnih mjesta, 5.000 radnih mjesta u kompaniji ostat će nepopunjeno, navodi BBC.

Zuckerberg je osoblju u dopisu naveo kako vjeruje da je kompanija doživjela “poziv na buđenje” 2022. kada je primijetila usporavanje prihoda.

Meta je ranije objavila da je u tri mjeseca zaključno s prosincem 2022. zarada pala za 4 posto na godišnjoj razini, iako je još uvijek uspjela ostvariti dobit od više od 23 milijarde dolara tokom 2022.

Zuckerberg je kao razlog za novo otpuštanje naveo više kamatne stope u SAD-u, globalnu geopolitičku nestabilnost i povećanu regulaciju kao neke od faktora koji utiču na Metu.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • “Jadni” Zuckerberg, zarada mu bila “samo” 23 milijarde dolara!!! u godini dana, naravno da je to premalo, sta ce drugo nego otpustat ljude, podjite od sebe ljudi i vi bi otpustali da vam je zarada tako mizerna 😁. Bilo bi najbolje da ih sve otpusti i zatvori facebook, ta nije puno dobra covjecanstvu ni doslo od njega.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.