Messenger ima novi logo, ali i još neke novine – Jabuka.tv

Messenger ima novi logo, ali i još neke novine

Ako ste proteklih dana ažurirali svoju aplikaciju Facebook Messenger, vjerojatno ste odmah primijetili neke promjene.

Najočitija je promjena u izgledu ikone aplikacije, koja uz već dobro poznatu plavu, sad ima i ružičastu boju.

No, logo nije jedina promjena koju je Messenger donio, a ove druge bi se mogle svidjeti brojnim korisnicima.

Facebook je odlučan u namjeri da Messenger pretvori iz aplikacije za dopisivanje, u aplikaciju za druženje. Tako korisnici mogu organizirati zajedničko gledanje video sadržaja pomoću opcije dijeljenja ekrana. Dovoljno je organizirati sobu u Messengeru, pozvati prijatelje i potom podijeliti svoj ekran s njima.

#NewMessenger

Today, Messenger gets a new look to reflect all the new features that make it easier and more fun to hang out with your favorite people on your favorite apps and devices. #NewMessenger

Posted by Messenger on Tuesday, 13 October 2020

Proširene su i reakcije na poruke tako da sad korisnici sami mogu dodati emotikone koje najčešće koriste i jednostavnim dvostrukim pritiskom na poruku zalijepiti reakciju koju su ranije odabrali, piše Zimo.

Dodatno je moguće prilagoditi i izgled naljepnica odnosno stickera koje korisnici šalju u porukama te tako još bolje i lakše izraziti svoj stav i raspoloženje. Također, moguće je i promijeniti pozadinu na svakom chatu te tako izbjeći situacije u kojima u krivi chat upišete (i pošaljete) poruku.

Promjene koje Facebook polako uvodi na svoje platforme za razmjenu poruka (Instagram, Messenger i WhatsApp) zapravo je polagano spajanje tih platformi u jednu veliku komunikacijsku platformu. Već je ranije započelo spajanje platformi zahvaljujući kojem korisnici mogu komunicirati jedni s drugima, bez obzira koriste li Instagram ili Facebook Messenger.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.