Mercedes uložio žalbu, traže oduzimanje titule Verstappenu

Mercedes se žalio na rezultat i kršenje pravila u završnici današnje utrke Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dhabija u kojoj je pobijedio i osvojio titulu Red Bullov vozač Max Verstappen ispred Britanca Lewisa Hamiltona.

Naime, uložena je žalba protiv Verstappena zbog kršenja člana 48.8 sportskog pravilnika FIA Formule 1, kao i žalba na konačan poredak zbog navodnog kršenja člana 48.12 sportskog pravilnika.

Opet je Michael Masi u glavnoj ulozi koji prvo nije htio dopustiti vozačima zaostalim za krug da vrate krug zaostatka, a potom je u predzadnjem krugu, kada se sigurnosni automobil trebao povući, donio odluku da pet vozača zaostalih za krug, a koji su bili između Hamiltona i Verstappena, mogu vratiti taj krug zaostatka.

Mercedes se žali zbog preticanja Nizozemca dok je sigurnosno vozilo bilo na stazi, kao i zbog procedure u vezi sa sigurnosnim vozilom.

– Jedan protest se odnosi na Članak 48.8 Pravilnika koji kaže: Vozač ne smije prestići drugog vozača na stazi, uključujući sigurnosni automobil, prije nego prijeđe [startnu] liniju nakon što se sigurnosni automobil vrati u bokseve

Drugi protest se odnosi na Članak 48.12., koji kaže: Svi vozači zaostali za krug moraju prestići vozače s krugom više plus sigurnosni automobil.

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.