Mercedes s tržišta povlači skoro milijun automobila

Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz povlači gotovo milijun starijih vozila diljem svijeta zbog mogućih problema s kočnicama.

Kompanija je tijekom vikenda priopćila da će kontaktirati vlasnike određenih automobila jer je na njihove kočnice možda utjecala korozija. Opoziv se odnosi na ukupno 993.407 vozila, od kojih je 70.000 u Njemačkoj, piše BBC.

Mercedes je prošle godine povukao sličan broj automobila zbog sigurnosnog problema s njihovim sustavom za hitne pozive. Prošle veljače tvrtka je povukla više od milijun automobila zbog kvara u postavci “eCall”, koja upozorava hitne službe o nesreći i prenosi lokaciju vozila.

U tom slučaju ne bi bilo moguće usporiti vozilo

Tvrtka je priopćila da su vozila u ovome opozivu proizvedena između 2004. i 2015. i da pripadaju seriji SUV-ova ML i GL i luksuznih monovolumena R-klase.

Utvrdili smo da bi u nekim od tih vozila na kočnice mogla utjecati korozija u području kućišta. Postoji mogućnost da posebno jak manevar kočenja prouzrokuje mehaničko oštećenje pojačivača kočnice, priopćio je u subotu Mercedes.

U tom slučaju ne bi bilo moguće usporiti vozilo, čime bi se povećao rizik od sudara ili ozljeda, dodaje se.

Mercedes je naveo da odmah počinje s opozivom vozila i da će proces uključivati ​​pregled potencijalno neispravnih automobila i zamjenu dijelova.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.