Mercedes predstavio nove AMG modele s najsnažijim četverocilindrašem ikada

Nakon što su mjesecima puštali “teasere”, danas su u Mercedesu na Goodwoodu napokon predstavili nove paprene modele, A45 i CLA 45 AMG.

Čekanje se pritom isplatilo. Naime, brojke su impresivne, oba modela ispod poklopca skrivaju najsnažniji serijski proizvedeni četverocilindrični turbo motor na svijetu. U ponudi će biti dvije izvedbe, “osnovna” i “S” izvedba.

Čak je i osnovni model s 387 KS snažniji od svog prethodnika, dok se S-varijanta s 421 KS i 500 Nm okretnog momenta može se uspoređivati čak i sa superautomobilima, piše Autoklub.

Silna snaga perenosi se putem novog AMG SPEEDSHIFT DCT-8G osmerostupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom. Aktivni i potpuno promjenjivi AMG Performance 4MATIC+ pogon na sve kotače moment selektivno raspodjeljuje na kotače stražnje osovine koristeći AMG TORQUE CONTROL za vrhunsko prianjanje i spektakularni Drift način rada.

To je postignuto novim stražnjim diferencijalom koji uključuje dvije višeslojne spojke, jednu za svaki stražnji kotač. Tako će se budući vlasnici moći u miru voziti s pogonom na sve kotače, a kada to požele, u komntroliranim uvjetima mogu uključiti drift mode te zabava može započeti.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.