Mercedes-Benz otvorio prvi salon za prodaju isključivo električnih automobila

Tvrtka Mercedes-Benz otvorila je prvi salon koji prodaje samo električne automobile, ali se ne nalazi u Njemačkoj.

Salon Mercedes EQ Yokohama smješten je u gradu Yokohama u japanskoj prefekturi Kanagawa južno od Tokija. Objekt površine 1.221 kvadratni metar prodaje pet Mercedesovih EQ modela, odnosno postojeće EQ modele uključujući flagship Mercedes EQS.

U salonu može biti istovremeno izloženo do sedam vozila, a moguće je obaviti testnu vožnju. Tu je i lokacija za dostavu vozila, kao i tri CHAdeMO punjača te radionica za servisiranje.

Osim stanica za punjenje električnih vozila, salon posjeduje i V2H opremu koja pokazuje suštinu načina života s električnim automobilima. U budućnosti će biti postavljeni solarni paneli koji će omogućiti salonu prelazak na održive, prirodne i obnovljive izvore energije.

U salonu su uposleni i EQ eksperti koji su na usluzi zainteresiranim klijentima. Također, u ponudi je i usluga MB Rent, tako da klijenti mogu obaviti testnu vožnju, ali i koristiti jedan od modela u određenom vremenskom razdoblje.

Mercedes-Benz ima plan da u potpunosti pređe na električna vozila do 2030. godine. Postojeći Mercedesovi EQ modeli su EQC, EQV, EQA, EQB, EQS, EQS SUV, EQE i EQE SUV, a stižu i modeli EQG i EQT.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.