Mercator u kolovozu preuzima Konzum u BiH – Jabuka.tv

Mercator u kolovozu preuzima Konzum u BiH

U Sarajevu su održana dva sastanka između predstavnika Konzuma BiH, Poslovnog sustava Mercator i Konzumovih dobavljača. Na sastanku su nazočili Tomislav Bagić, direktor društva Konzum BiH, Tomislav Primorac, direktor tradinga Konzum BiH, Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Poslovnog sustava Mercator, Igor Maroša, pomoćnik predsjednika Uprave Mercatora za strateške projekte i predstavnici više od 60 dobavljača. Ova dva sastanka su održana s ciljem nastavka otvorenog dijaloga, a teme sastanka bile su prvenstveno prezentacija plana ponovnog uvođenja Mercatora na tržište BiH sa strane Uprave Mercatora.

”Na sastancima je predstavljen novi koncept budućeg poslovanja maloprodaje u BiH koji predviđa ponovno uvođenje brenda Mercator na tržište BiH”, stoji u priopćenju upućenom medijima.

Naglašeno je da se još radi o prijedlogu obzirom da se očekuje formalna odluka o njegovoj realizaciji.

”U ovoj fazi, svakako je prepoznat potencijal za uspješno vraćanje Mercatora na tržište Bosne i Hercegovine temeljen na velikoj pozitivnoj vrijednosti ovog brenda. Snaga Mercatorovog brenda izgrađena je na osnovi prethodnog pozitivnog iskustva sa ukupnim poslovanjem Mercatora u BiH, uspješne saradnje sa dobavljačima te na osnovi iskustva zaposlenih sa Mercatorom kao odgovornim poslodavcem kao i na osnovi modernog i kvalitetnog koncepta trgovinekojeg razvija Mercator. Važno je naglasiti pritom da ovaj koncept predviđa preuzimanje svih obaveza Konzuma BiH od dobavljačakao i preuzimanje i brigu o svim zaposlenicima Konzum BiH. Vraćanje Mercatora donosi dodatnu stabilnost poslovanja i sigurnost radnih mjesta te uredno i odgovorno podmirivanje svih obaveza kako prema dobavljačima tako i prema državnim institucijama”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se i da sve daljnje potrebne odluke sa ciljem uvođenja ovog koncepta imati visoki poslovni prioritet. Pritom će se potencijalno ponovno uvođenje brenda Mercator na tržište BiH rukovoditi prije svega interesom kupaca u BiH, lokalnih i regionalnih dobavljača, banaka, zaposlenih i države sve sa ciljem zadržavanja radnih mjesta, odgovornog podmirivanja obaveza i uspješne dugoročne suradnje sa dobavljačima, što će omogućiti i da se maloprodajno poslovanje na tržištu BiH i dalje uspješno razvija.

”Danas smo prezentirali najizgledniju opciju plana daljeg poslovanja,kroz vraćanje Mercatora na tržište BIH, koji uključuje nastavak suradnje sa svim postojećim dobavljačima, te uredno podmirivanje obaveza prema njima. Prethodna dobra iskustva poslovanja Mercatora u BiH su dobar temelj za nastavak još uspješnije suradnje“, izjavio je Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave Mercatora.

Tomislav Bagić, direktor društva Konzum BiH je svim prisutnima još jednom naglasio da se svi poslovni procesi u Konzumu BiH odvijaju redovno.

”Na današnjim sastancima smo nastavili sa otvorenim dijalogom sa našim dobavljačima te im je prezentiran plan i konkretni koraci koji će se poduzeti u svrhu povratka brenda Mercator na tržište BIH. Realizacijom prezentiranih mjera će se osigurati ispunjenje obaveza prema svim dobavljačima. Konzum BiH i Velpro BIH surađuje s više od 1.200 dobavljača te smo i na sastancima koji su održani danas od prisutnih dobavljača dobili njihovu veliku podršku”, rekao je Bagić.

Adin Fakić, direktor kompanije Milkos iz Sarajeva naglasio je kako je najvažnije za dobavljače kada Konzum pređe na poslovanje u okviru Mercatora, a što je danas rečeno na ovom sastanku, će Mercator preuzeti na sebe sve obaveze Konzuma i Velpra, što dobavljačima predstavlja sigurnost za nastavak kontinuiranog poslovanja.

Neven Hadžisulejmanović, direktor Nelt-a, kompanije koja je jedna od Konzumovih dobavljača izjavio je da je na sastanku nam prezentirano da će u kolovozu poslovanje Konzuma preći u okvir brenda Mercator, ”što nama dobavljačima daje sigurnost za dalje poslovanje, a sve detalje daljnje suradnje ćemo dogovarati na direktnim bilateralnim sastancima koji će uskoro uslijediti”.

S istim ciljem otvorenog i transparentnog dijaloga, treći sastanak s dobavljačima održat će se sutra u Banja Luci i na njemu će uz gore spomenute predstavnike Konzuma BiH i Poslovnog sustava Mercator biti prisutni i Predrag Gluhaković, ministar trgovine Vlade Republike Srpske, Dragica Ristić, predsjednica Gospodarske komore RS-a, te Goran Račić, predsjednik Gospodarske komore Banja Luke i više od 30 dobavljača iz RS-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.