Mercator prodaje nekretnine da bi ulagao u poslovanje

Mercator će pokušati iskoristiti povoljnu situaciju na tržištu nekretnina kako bi prikupio dio nužno potrebnog novca za poslovanje.

“Dio novca iskoristit ćemo za smanjenje zaduženosti, dio bismo uložili u razvoj poslovanja”, najavljuje predsjednik Uprave Merkatora Tomislav Čizmić, piše Indikator.ba.

Dodao je da će se pokušati prodati nekretnine na manje atraktivnim lokacijama. Tvrtka je fokusirana na rezanje troškova i optimizaciju logistike u trenutku kad se priprema za povratak na tržište Bosne i Hercegovine.

Čizmić je uvjeren kako bi Mercator sa stabilnim vlasnikom imao sjajnu perspektivu. Mercator je ostvario u prvoj polovini godine prihod od 1,15 milijardi eura i čistu dobit od 10,36 milijuna eura, objavila je u četvrtak uprava slovenske kompanije u vlasništvu koncerna Agrokor.

Prihodi grupe od prodaje bili su u prvom polugodištu za 7,9 posto manji nego u prvih šest mjeseci lani, dok je čista dobit znatno povećana u odnosu na 3,9 milijuna eura, zabiljženih u prvoj polovici prošle godine.

Ostvarena EBITDA grupe Mercator u prvoj polovici godine iznosila je 58,3 milijuna eura, što je za 2,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je dobit iz poslovanja porasla za 20,7 posto, na 21,7 milijuna eura.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: