Mepas budi Slavoniju

Širokobriješki Mepas postao je najveći poslodavac u Salvoniji, a ulaganjima više desetaka milijuna eura poveo je dvije velike osječke tvrtke Saponiu i Kandid u osvajanje reginalnih tržišta.
Prije trinaest godina širokbriješki Mepas preuzeo je osječkog kemijsko-farmaceutskog giganta Saponiu i u različite projekte u okviru tvrtke uložio 36 milijuna eura. Nakon posljednjeg, ovogoišnjega, ulaganja 2,5 milijuna eura u novu liniju za proizvodnju tečnih deterdženata, Saponija najavljuje proboj na tržišta istočnoeuropskih članica Eu Bugarske i Mađarske.U Saponiji, koja u Osijeku zapošljava 835 radnika, ove godine očekuju prihod od 571 milijun kuna, od čega je u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno 383 milijuna kuna, 7,1 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Širokobriješki Mepas je prije nekoliko mjeseci postao i većinski vlasnik osječke konditorske industrije Kandit, a odmah po preuzimanju počeo stvarati novu distribucijsku mrežu i pokreće 13 projekata stvaranja novih i redizajniranja postojećih proizvoda.

Zanimljivo je kako je Mepas preuzeo sve osim nekretnina, a u roku od najviše tri godine planira izmještanje Kandita na novu lokaciju. U u izmještanje pogona i gradnju novih postrojenja planira uložiti oko 15 milijuna eura.

Mepas, u vlasništvu Mirka Grbešića, vlasnik je i splitskog Brodomerkura, bjelovarskog Keostlina i zadarske Maraske.

Poslovni portal

25 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.