Mektić: Kardinala Puljića je iskoristila politika

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić oštro je reagirao na istupe nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića koji ga je u utorak optužio da, kako je rekao, “dobrano kumuje neredu svojim stavovima”.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić ocijenio je kako u Bosni i Hercegovini s migrantskom krizom vlada kaos zbog političkih prijepora i neuspostave vlasti, piše Faruk Vele za Radiosarajevo.ba.

Koliko god se Mektić hvali kako on vodi službu sigurnosti, međutim dobrano kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom, rekao je vrhbosanski nadbiskup.

Mektić je za Radiosarajevo.ba izjavio da mu kardinal Puljić djeluje smiješan kada iznosi navedene stavove.

Smiješno mi je ta njegova konstatacija. Pretpostavljam da ga netko namjerno, ili iz neznanja, krivo savjetuje. Prije svega, mislim da se ovakav crkveni velikodostojnik mora baviti puno ozbiljnijim temama i problemima, koji opterećuju naše društvo, ako želi već nešto da kaže. Ili je mu je svejedno kod problema eskalacije šovinizma, nacionalizma koji graniči s fašizmom…

Njemu je svejedno što je narod do te mjere osiromašen, jadan i bijedan, naš vlastiti.

Dakle, pretpostavljam da ga je netko namjerno krivo nagovorio. Ali ne mogu vjerovati da kardinal ne zna elementarne stvari ovdje u BiH, rekao je Mektić za Radiosarajevo.ba.

Ako se već želi baviti “malim čovjekom”, dodao je Mektić, kardinal treba znati da je “mali čovjek” i Srbin koji u županijama s hrvatskim predznakom još uvijek nije konstitutivan.

Kardinal Puljić: Mektić kumuje neredu u BiH

Toga se niste sjetili, da to apostrofirate, kardinale Puljiću. Osim ako to ne apostrofirate i ne odobrite. Drugo, kardinal kaže da nije uspostavljena struktura vlasti. Je li to hoće reći da Milorad Dodik nije ušao u vlast?! Što je sporno? Zašto on daje političke kvalifikacije?! Dodik je jedini koji se ovdje potencira, što se može zaključiti iz komentara kardinala Puljića, tvrdi Mektić i nastavlja:

Treće, u komentaru kardinal spominje paljenje kuća, silovanje i krađe. S tim ja kao ministar sigurnosti nemam veze. To je problem županijskih ministarstava. Što to nije poslao županijskim ministarstvima i pitao ih zašto se do događa i ne sprječava? Ministarstvo sigurnosti se bavi nekim sasvim drugim problemima. To je isključiva nadležnost županija.

Na koncu, on smatra da sve ovo ima veze s politikom.

Kardinal je samo zloupotrijebljen i iskorišten. Kao je to sebi mogao dozvoliti, pita se Mektić.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Kaže djed: Kad vam poplavi njiva odete i zatvorite vodu na kanalu i riješite se poplave.
    I ptice na grani znaju da ovaj ministar neće zatvriti vodu nego istu tjera na kraj njive da susjednim njivama napravi što veću štetu. Šalu na stranu, ovaj ministar nije ništa napravio kako bi zaustavio ulazak migranata u BiH, pače isti potiče, samo još nije jasno od koga je sponzoriran??
    Neki dan je objavljen podatak, kako je EU u BiH do sada dala 44 miliona eura za migransku krizu, a niti jedan euro nije došao u državne institucije.
    Nešto nije jasno, zašto se ovaj ministar toliko upinje da što više migranata uđe u BiH i da ih što više pređe u Hrvatsku. Postoji opravdana sumnja da je dobro plaćen za taj posao, iako bi mu posao bio da štiti i onemogući ilegalni ulazak u državu. Kako je moguće da lokalni mještani Slovenije rade taj posao daleko bolje nego profesionalne postrojbe Granične službe BiH. Očigledno boli istina, pa ne čudi reakcija nesposobnog ministra, kojem je davno istekao mandat, a koji bi, između ostalog, da je pravde, trebao biti uzatvoru.

  • Što je bilo bilo je svoju djecu smo potjerali van a ove jadnike migrante primamo jer nemaju uvjeta ni oni pa su ogorčeni i šta će drugo nego činit zlo samo vi njih dovedite što više dok ih više niko neće da primi. Nemogu van a mi ih primamo a nemamo uvjeta. Šta će oni nego otimat pljačkat i ubijat. Prvo dosadno im je drugo nemaju hrane nemaju obitelji a to sve Muktić zna oivo vrlo dobro. Sigurno onda ima veliku korist za samog sebe ali jao onome koji uništava svoj narod i misli da će njemu biti dobro

  • Ovakav ministar je znak propasti drzave… Ako on moze biti ministar sigurnosti onda je sve jasno…! Nedaj boze nikom ovog lika za portira..!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.