Međunarodno natjecanje: Traži se najljepše pismo u 2018. godini

Svjetska poštanska unija (UPU) i ove godine organizira izbor najljepšega pisma mladih. Natjecanje je dio međunarodnoga natjecanja koje je organizirano kako bi se potaknulo razvijanje umijeća pisanja i promicanje međunarodnoga prijateljstva.

Pismo, koje će na natjecanju predstavljati BiH, odabrat će stručni žiri i poslati ga Međunarodnom uredu, gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšega pisma mladih u svijetu. Ove godine tema je “Zamisli na trenutak da si pismo koje putuje kroz vrijeme. Koju poruku želiš prenijeti svojim čitateljima?”.

Na natjecanju mogu sudjelovati mladi od 9 do 15 godina starosti, a otvoreno je do 15. travnja 2018. godine. Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni tablet računalima i novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM), kao i njihovi nastavnici materinskoga jezika (100 KM). A preostali učenici od 4. do 10. mjesta bit će nagrađeni prigodnim poklonima.

Hrvatska pošta Mostar posebno će nagraditi prigodnim darom (u protuvrijednosti od 300 KM) školu sa svoga područja iz koje na adresu HP Mostar stigne najljepše pismo po mišljenju našega vanjskoga člana žirija.

Više informacija o natjecanju u pisanju pisama možete dobiti putem telefona 036/445-092 ili na email na [email protected].

Propozicije natjecanja možete pročitati na službenoj web stranici HP Mostar na poveznici bit.ly/pismo2018Propozicije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.