Međunarodna akcija BiH i Srbije u borbi protiv ilegalnih migracija

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zajedno s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru operacije kodnog naziva “Kajak”, provodi aktivnosti u suradnji s policijskim djelatnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP Republike Srbije (SBPOK) i Tužiteljstvom za organizirani kriminal R Srbije.

Aktivnosti su usmjerene na razbijanje i procesuiranje grupa za organizirani kriminal koje djeluju na području Srbije i Bosne i Hercegovine, a koje su organizirane radi krijumčarenja većeg broja ilegalnih migranata, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Tijekom realizacije operacije “Kajak”, danas su policijski djelatnici SIPA-e na podučju Bratunca, uhitili jednu osobu, osumnjičenu da je član grupe za organizirani kriminal, koja je organizirana radi nezakonitog krijumčarenja i prebacivanja ilegalnih migranata s područja Srbije u BiH, radi daljeg transporta prema zemljama EU.

Osoba je osumnjičena za kazneno djelo – Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata iz članka 189a. KZ BiH. Istodobno, u okviru akcije, na području R Srbije u koordiniranoj akciji policijski službenici SBPOK-a Srbije, uhićeno je šest osumnjičenih osoba, među kojima i osumnjičenog organizatora grupe.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, izvršili su pretrese stambenog i poslovnih objekata koje koristi osumnjičeni iz BiH, te su izuzeti predmeti i dokazi koji će biti korišteni u okviru dokumentiranja i procesuiranja kaznenog djela.

U okviru rada u toj međunarodnoj operaciji, potporu je pružio Policijski centar jugoistočne Europe-SELEC, te je ostvarena suradnja Tužiteljstva BiH i SIPA-e s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, Službom za poslove sa strancima BiH i MUP-om Republike Srpske, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Kriminal s pravom puni naziv u tom smislu, država je kao kuća i ta kuća ima svoje ukućane žitelje..kada vam provale u kuću da vas plijeni to nema drugi naziv nego kriminal.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.