MEĐUGORJE: Policija znala za pljačku

Pljačka, ovo je pljačka!, vikala su dvojica razbojnika u pozi specijalaca, nakon što su prije tri noći, oko 22.15, upali u zlatarnicu Gold-Toni, svega dvije stotine metara od crkve u Međugorju. Lica su skrivala ‘kockastim’ šalovima, a u istom tonu su se i odjenuli. U navijačku atmosferu uklopilo se i vozilo golf 3 crvene boje s njemačkim oznakama, na kojemu su se vijorile hrvatske zastave. Jedan je u vlasnikova brata Kristijana, koji je inače s Kosova, uperio cijev automatske puške i udarcem u potiljak ga oborio na pod, dok je drugi s pištoljem u ruci bacio u stranu njegovu trudnu suprugu, pa grabio nakit s polica, piše Večernji list.

I baš “usred posla” na pragu se stvorio snažni čovjek i povikao: Ostavite to! Radilo se o Kristijanovu stricu Mikiju Dedaju (43), također s Kosova, koji tek dvadeset metara dalje drži drugu zlatarnicu, a kod koje je i stajao pri upadu pljačkaša. Vidio je da se nešto sumnjivo događa pa se uputio nećaku. No, čim je povikao, iz blizine ga je u lijevu stranu trbuha kratkim rafalom tri puta ustrijelio treći razbojnik, i to kroz staklo golfa za čijim upravljačem je sjedio i čuvao stražu. Naime, radilo se o famoznim dum-dum hicima, koji su gotovo rastrgali Mikijevu jetru i crijeva. Sjeo je i u šoku gledao kako razbojnici bježe. Za to vrijeme brojni hodočasnici bježali su glavom bez obzira. Jedni su padali, a drugi zaklon trkom tražili u trgovine.

– Kad sam vidio ranjena strica, samo sam zaključao radnju i odjurio prema mostarskoj bolnici. Nemam pojma koliko su odnijeli zlata, sada je samo važno da stric ostane živ, rekao nam je Kristijan, sat nakon napada, dok je s obitelji ispred ulaza u bolnici čekao ishod stričeve sudbine. Njegovo stanje je bilo kritično i sutradan.

– Razbojnici su ‘letjeli’ u golfu na cesti prema Šurmancima, između Međugorja i Čapljine, umalo nisu usmrtili skupinu bicilista, djecu i jednog fratra. Vozilo je ujutro osvanulo napušteno u Dretelju, a ubrzo će se ispostaviti da je noć ranije ukradeno u Posušju. Policija ima indicija tko bi mogao stajati iza ove pljačke, ali glavnoosumnjičeni ima alibi. Daje mu ga policajac koji ga je navodno vidio kako u sporno vrijeme gleda utakmicu u jednom ramskom kafiću (!?). Zanimljivo je i to da je policija satima ranije imala informaciju o mogućoj pljački zlatarnice u Međugorju. Čak su išli od jedne do druge i upozoravali vlasnike na tu vrstu opasnosti za vrijeme utakmice između Hrvatske i Italije, ali su, gle čuda, razbojnici napali za vrijeme drugog poluvremena utakmice, piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.